Fostul primar al Slatinei, adus în țară azi-noapte și dus la Penitenciarul Rahova

Fugit în Italia pentru a nu executa pedeapsa cu închisoarea de patru ani și jumătate, fostul primar al Slatinei Minel Prina a ajuns după gratii în țară noaptea trecută. El a fost trimis la Penitenciarul Rahova, acolo unde își ispășește pedeapsa dată în același dosar și Darius Vâlcov.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat aducerea în țară a lui Minel Prina. Fostul primar al Slatinei a ajuns în România noaptea trecută.

,,Doar cine nu vrea să vadă mai poate spune că statul român nu face eforturi incredibile în aducerea fugarilor în țară. În fiecare zi ne ocupăm de acest subiect, este prioritate de agendă pentru guvern. Fugarul Minel Florin Prina, fostul primar al Municipiului Slatina a fost adus în țară. În această noapte a ajuns la penitenciarul Rahova. Era ultimul fugar dintre condamnații în același dosar cu Darius Vâlcov care se sustrăgea de la pedeapsă. El are de executat 4 ani și 6 luni de închisoare. Și în acest dosar, se face justiție până la capăt! Mulțumim autorităților din Republica Italiană pentru cooperarea judiciară bună. În anul acesta, circa 100 de fugari au fost aduși numai din această țară.
Statul român se ocupă de combaterea fenomenului fugarilor indiferent de numele lor.
În total, numărul persoanelor ajunse din străinătate în structurile Administrației Naționale a Penitenciarelor anul acesta se apropie de 1000. Dintre aceștia, peste 700 sunt fugari condamnați de instanțele românești.
O altă categorie, peste 260 de persoane, sunt cetățeni care au comis fapte în străinătate dar au solicitat să execute pedeapsa în țară. Este o dovadă a faptului că în penitenciarele românești sunt condiții preferabile celor din alte țări. Fugarii care invocă condițiile din penitenciare pentru a evita predarea către România vehiculează informații false.
Vom face și în continuare tot ce putem pentru aducerea fugarilor în România.,, anunță Gorghiu.

În luna mai, Prina a fost depistat și reținut la Milano, la o săptămână de la emiterea mandatului european de arestare de către autoritățile române. Fostul primar al municipiului Slatina trebuie să execute o pedeapsă de patru ani și jumătate de închisoare, sentință dată în Dosarul Tablourilor, pe timpul faptelor incriminate fiind administratorul public al municipiului, iar Darius Vâlcov primar.

Fugarul Vâlcov, după ce a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani în Dosarul Tablourilor, a fost adus sub escortă în România în august  și a ajuns la Penitenciarul Rahova.

Vâlcov va fi predat Penitenciarului Rahova. Ministru: Îi asigurăm 4 metri pătrați de detenție | Realitatea Oltului

Cei doi oameni de afaceri Constantin Tomescu și Bogdan Timofte, condamnați la 3 ani şi 6 luni cu executare, respectiv 3 ani cu executare, s-au prezentat la IPJ Olt, care primise mandatele de arestare, și au fost transportați la Penitenciarul Craiova. DETALII:

Condamnați la închisoare în Dosarul tablourilor lui Vâlcov, Timofte și Tomescu s-au prezentat la IPJ Olt și au ajuns în Penitenciarul Craiova | Realitatea Oltului

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată, în mai 2015, pentru trafic de influenţă, spălare de bani, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, în formă continuată. Este vorba de dosarul în care omul de afaceri Theodor Berna îl acuză că în 2009 primarul Slatinei ar fi pretind comision de 20% la lucrările de "Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Olt", al cărui beneficiar final este SC Compania de Apă Olt SA, operator regional, finanţarea fiind asigurată, majoritar, din fonduri europene nerambursabile.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list