Deputatul Chesnoiu: Încurajez demersurile micilor producători agricoli de a se asocia

Deputatul de Olt Adrian Chesnoiu, președinte al Comisiei de agricultură din Camera Deputaților, a fost s-a numărat ieri, 7 decembrie, printre invitații de marcă la cea de-a IX-a ediție a Conferinței Ziua Cooperativelor de Cultură Mare/Bune practici de guvernanță în cadrul cooperativelor agricole, parte a programului Erasmus+. La evenimentul organizat de UNCSV, parlamentarul oltean a vorbit despre importanța asocierii fermierilor.

Un susținător al demersurilor micilor producători agricoli de a se asocia pentru a face față criteriilor de competitivitate în domeniu, deputatul de Olt Adrian Chesnoiu a vorbit ieri la Conferința Ziua Cooperativelor de Cultură Mare, organizată de Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sector Vegetal despre eficientizarea activității managementului și guvernanței cooperativelor agricole.
,,Am remarcat interesul participanților pentru mecanismele de microfinanțare a cooperativelor agricole și întreprinderilor de economie socială dar și de eficientizare a activității managementului și guvernanței cooperativelor agricole din România.
Am susținut întotdeauna că viitorul unei agriculturi sustenabile stă în asociere.
De altfel, am făcut pași prin inițierea unor modificări la Legea cooperației agricole. Legea, cu propunerile pe care le-am susținut, a fost promulgată la începutul anului 2022.
Sprijin și încurajez demersurile micilor producători agricoli de a se asocia pentru a face față criteriilor de competitivitate în domeniu.,, a transmis deputatul Chesnoiu.
Potrivit Registrului Național al Cooperativelor Agricole ( RNCA ), publicat pe site-ul madr.ro, 2403 de cooperative agricole au fost declarate funcționale în 2022.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list