Noul tronson al Drumului Expres pregătit de deschidere în Olt, inspectat de Ciolacu, Ciucă și Grindeanu

Circulația pe încă 31,75 km (Valea Mare-Colonești) din primul drum expres din România (DEx12) se va deschide în această săptămână. Astăzi, tronsonul 3 a fost inspectat de către autoritățile centrale, în Olt fiind prezenți premierul Marcel Ciolacu, președintele Senatului Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu și autorități județene.

Imagini și declarații LIVE ale autorităților:

https://fb.watch/p18HZ3hY4d/

Tronsonul 3 se va adăuga Tronsonului 2 (deschis în totalitate în vara anului trecut) și astfel se va putea circula, fără întrerupere, pe 71,6 km ai Drumului Expres Craiova – Pitești, între Robănești și Colonești. Valoarea Tronsonului 3 al DEx12 (finanțat prin POIM) este de 782,45 milioane de lei (fără TVA). Termenul contractual de finalizare a acestui tronson era vara anului 2024, dar constructorul român a reușit să se mobilizeze foarte bine și să termine lucrările mai devreme. Același constructor român s-a mai angajat ca, până la sfârșitul anului 2024, să finalizeze lucrările și pe Tronsonul 4 pentru a putea deschide circulația și pe cei 31,82 km dintre Colonești și Pitești. Totodată, o asociere de constructori români și turci, care a preluat lucrările pentru Tronsonul 1, lucrează pe cei 17,7 km dintre Craiova și Robăneşti, iar autoritățile speră ca la finalul anului 2024 să se poată circula pe toți cei 121,12 km ai Drumului Expres Craiova- Pitești.

Drumul Expres Craiova-Pitești este împărțit în 4 tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 km și câte 2 benzi pe fiecare sens. În total, vor fi realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje. Jumătate dintre tronsoane tranzitează județul Olt. Tronsonul 2 de 39,85 km, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final municipiul Slatina, la intersecția cu DN 65 a fost deja pus în circulație. Acesta traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare și cuprinde centura ocolitoare a orașului Balș, centura ocolitoare a municipiului Slatina și noul pod peste râul Olt. Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova- Pitești va  traversa județul nostru prin 6 localități: Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași, Tătulești și Colonești

Cele trei tronsoane (2, 3 și 4) DEx12 sunt construite de către antreprenorul român Dorinel Umbrărescu.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list