Polițiștii olteni de la Arme au efectuat 52 de controale în cadrul acțiunii „PIROTEHNIC”. Sute de kg de petarde și artificii confiscate

Zeci de acțiuni și controale au fost efectuate de către polițiștii olteni  sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice. Până acum, au fost aplicate 9 sancțiuni și confiscate 300kg de artificii și petarde.

Poliţia Română a demarat, la data de 25 septembrie 2023, acţiunea naţională „PIROTEHNIC", cu scopul de a creşte siguranţa cetăţeanului prin activităţile de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi utilizarea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2023/2024.

Planul de acțiune se derulează până pe data de 5 ianuarie 2024, iar de la începutul perioadei și până în prezent, în cadrul planului, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au fost efectuate 52 de acțiuni și controale.

,,În urma acestor activități, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale și au fost constatate 5 infracțiuni, fiind indisponibilizate 300 de kilograme de articole pirotehnice în valoare de aproximativ 33.000 de lei. De asemenea, au fost retrase 2 autorizatii pentru neîndeplinirea condițiilor legale de acordare și prelungire a acestora. Totodată precizăm faptul că până în prezent nu au fost înregistrate răniri cauzate de folosirea necorespunzătoare sau ilegală a articolelor pirotehnice.,, trasnmite IPJ Olt.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list