Ca mai mare fabrică de procesare a lânii din Europa va fi construită în Olt. Azi s-a semnat finanțarea

Județul Olt va avea cea mai mare fabrică de procesare a lânii din Europa. Investiția va fi făcută în comuna Făgețelu de către antreprenorul Cristian Mercioniu, cunoscut pentru proiecte imobiliare în orașul Măgurele și în cartierul Drumul Taberei din Capitală. Astăzi, la Ministerul Economiei a fost semnat contractul de finanțare.

Ministerul Agriculturii anunță o investiție de 182 de milioane de lei în județul Olt, cu ajutor de la stat, în comuna Făgețelu urmând să fie construită cea mai mare fabrică de procesare a lânii din Europa. Compania ECO PARTNERSHEEP INSULATION SRL a câștigat finanțare de la Ministerul Economiei cu proiectul „Fabrică pentru procesare lână și produse fono și termo izolante din lână,,. 

,,Astăzi, 18 decembrie 2023, a fost semnat contractul de finanțare înregistrat în cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin HG nr. 959/2022 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind acordarea de granturi pentru investiții destinate industriei prelucrătoare, sesiunea 01.11.2022 – 16.12.2022, între Eco Partnersheep Insulation SRL și ministerul Economiei.  Investiția în valoare de 182.059.200 lei se va realiza în comuna Făgețelul, din județul Olt și va fi destinată construcției unei hale de producție în suprafață de 12.500 mp, a trei linii de spălare lână brută cu o capacitate unitară de 1t/ora/linie, care vor include și următoarele sub-capacități: instalații de centrifugare pentru extragerea lanolinei; 2 linii de peletizare; o stație de reciclare a apei și reintroducere în circuit; 2 linii automate de prelucrare și ambalare produse finite; capacitate de producere a energiei prin panouri fotovoltaice instalate pe întreaga suprafață a halei,,  anunță Ministerul Agriculturii.

Fabrica va fi una de procesare a lânii, fabricarea de produse fono și termo izolante din lână, dar și valorificarea unor produse secundare, precum lanolina, îngrășămintele organice sub formă de pelete sau compostul rezultat în urma spălării lânii.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list