Festival de colinde și obiceiuri de iarnă la Cercul Militar Caracal. Spectacolul, susținut de elevi din județ și militari

Dintre obiceiurile româneşti, cel care a ajuns aproape să se identifice cu sărbătoarea Crăciunului este colindul. Vestind apropierea Nașterii Domnului ori aducând urări de bine, colindele vor răsuna din nou pe scena Centrului Militar Caracal, în cadrul unui festival devenit tradițional. Colindători vor fi atât cadre militare, cât și elevi de la mai multe unități de învățământ din județ.

Datina perpetuată din perioada precreștină specifică Sărbătorilor de Iarnă, promovată an de an la Cercul Militar Caracal printr-un festival de excepție, va fi readusă în atenția publicului iubitor al acestei perioade magice pe 21 decembrie. Începând cu ora 16.00, sala de spectacole a Cercului Militar Caracal va găzdui Festivalul de Colinde și Obiceiuri de iarnă  "DE LA STRĂBUNI PÂNĂ LA NOI", ediția a XXIV–a. Evenimentul este organizat sub patronajul Unității Militare 01871 Deveselu, cu sprijinul Centrului Cultural Municipal Caracal, Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere Filiala Județului Olt și a conducerii asociației C.A.R.- Pensionari Militari Caracal.

Vor urca pe scenă cadre militare, dar și elevi de la unități din învățământ din Caracal, Brastavățu, Dobrun, Fărcașele, Rotunda și Deveselu.

INTRAREA ESTE LIBERĂ!



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list