Noi proiecte la Scornicești: parc fotovoltaic orășenesc și consum de energie redus la sediul primăriei

Noi proiecte ce vor duce la reducerea consumului de energie și, implicit, la economii la bugetul local ce vor face posibilă demararea de noi investiții vor fi implementate în orașul Scornicești, cu fonduri europene. Valoarea acestora este de peste 2,8 milioane euro.

Primarul orașului Scornicești anunță două noi investiții ce vor fi demarate. Acestea vizează reducerea consumului de energie electrică atât la nivelul sediului administrativ, cât și cu iluminatul urbei și clădirilor publice. Economia importantă la bugetul local va fi posibilă cu ajutorul fondurilor europene, investițiile fiind derulate prin AFM și Fondul pentru Modernizare.

,,Cu mare bucurie, aduc astăzi în atenția dvs, reușita a altor două mari proiecte, cu finanțare din fonduri externe, obținută de Primăria orașului Scornicești. Primul proiect " CONSTRUIRE PARC FOTOVOLTAIC ÎN ORAȘ SCORNICEȘTI", derulat de Ministrul Energiei din Fondul pentru Modernizare, prin care se va compensa consumul de energie electrica a iluminatului stradal și nu numai, din orașul Scornicești și al satelor limitrofe. Al doilea proiect „CREȘTEREA EFICIENȚEI ENERGETICE ȘI GESTIONAREA INTELIGENTA A ENERGIEI LA SEDIUL PRIMĂRIEI ORAȘULUI SCORNICEȘTI, JUDEȚUL OLT", derulat prin Administrația Fondului de Mediu. Valoarea totală a celor două proiecte este de peste 2,8 milioane euro, obținută exclusiv din fonduri externe nerambursabile. Astfel, banii economisiți din consumul de energie electrică a iluminatului public și clădirilor administrative din Scornicești, vor fi investiți în alte proiecte benefice locuitorilor orașului nostru. Împreună, cu pași mici, dar siguri, facem din Scornicești un oraș european,, anunță edilul.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list