Demers pentru salvarea de vieți al deputatului Adrian Chesnoiu: sens giratoriu la intersecția DJ 542- Centura Caracal

Una dintre zonele din județul Olt în care se înregistrează cele mai multe accidente grave, soldate cu răniți și decese, este intrarea pe varianta de ocolire a municipiului Caracal de le DJ 542. Pentru ca această zonă să fie una mai sigură, deputatul de Olt Adrian Chesnoiu a făcut demersuri către ministrul Transporturilor, încununate de succes: de la anul intrarea pe Centura Caracal se va face printr-un sens giratoriu.

Chiar din primele luni ale anului 2024, în zona intersecției dintre DJ 542 cu DN VO 6G va fi amplasat un sens giratoriu provizoriu, reconfigurarea intersecției fiind un demers reușit al deputatului Adrian Chesnoiu.
,,Orice viață salvată este un succes! Pe Centura Caracalului, în zona intersecției dintre DJ 542 cu DN VO 6G, ne-am confruntat cu un număr tot mai mare de accidente care, din păcate, s-au soldat cu pierderi de vieți omenești. I-am sesizat acest lucru dlui ministru al Transporturilor Sorin Grindeanu, în cadrul vizitei în orașul nostru, necesitatea de a reconfigura zona prin amenajarea unui sens giratoriu. Și lucrurile s-au mișcat rapid, motiv pentru care vreau să îi mulțumesc lui Sorin și dlui Cristian Pistol – directorul general al CNAIR!
Am convingerea că vom reuși sistematizarea zonei pentru a avea fluență în trafic și a reduce semnificativ riscul de producere a unor accidente grave. În cadrul dezbaterilor pe legea bugetului de stat pentru anul 2024, dl ministru Grindeanu mi-a comunicat că sensul giratoriu de pe DN VO 6G de la km 6+600 intersectie cu DJ542 are finanțarea asigurată și se află în proiectare la Serviciul Proiectare DRDP Craiova. În primele luni ale anului 2024, vom avea o variantă provizorie a sensului giratoriu. Ulterior se vor realiza lucrările pentru reconfigurarea intersecției prin amplasarea unui sens giratoriu permanent!
După demersurile pe care le-am făcut pentru reluarea reabilitării DN60, acesta este un alt deziderat pe care suntem pe cale să îl atingem și de care vom beneficia cu toții, cei care circulăm pe centura Caracalului pentru a nu o mai face riscând, ci în siguranță!,, anunță parlamentarul social-democrat.


de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list