Peste 1160 de străini au primit permise de ședere în Olt și cca 800 avize de muncă. Cei mai mulți vin din India

Circa 2300 de străini au ajuns anul acesta în Olt pentru ședere/rezidență. India, Turcia, Vietnam, Sri Lanka, Italia și Germania sunt statele din care s-au stabilit în județ cei mai mulți cetățeni străini, pentru diverse perioade de timp și scopuri. Aproape 800 dintre ei au primit avize de muncă.

Numeroși străini au ajuns anul acesta pe meleagurile Oltului, mulți dintre ei stabilindu-se aici pentru a munci și și-au chemat și familiile. Dacă din statele europene cei mai mulți cu ,,pașaport de olteanˮ sunt din italieni și germani, din state terțe avem indieni, turci, vietnamezi și cetățeni din Sri Lanka. Astfel, polițiștii de imigrări din Olt au emis în perioada ianuarie- noiembrie 2023 nu mai puțin de 1.163 de permise de ședere cetățenilor străini pentru diferite scopuri și 794 de avize de angajare în muncă.

,,În ceea ce privește dreptul de ședere/rezidență pe teritoriul României, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie a.c., poliţiştii de imigrări au asigurat managementul șederii și rezidenței pentru 2.282 de persoane, dintre care 1.935 de străini din state terțe ( India – 322, Turcia – 309, Vietnam – 249, Sri Lanka – 224, diferența fiind din alte state) și  347 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia şi Germania.  Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt angajarea în muncă și reîntregirea familiei. Ca urmare a aprobării dreptului de ședere au fost emise 1.163 de permise de ședere, dintre care 1.139 pentru ședere temporară și 24 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 54 de certificate de înregistrare și 9 cărți de rezidență permanentă pentru cetățenii Uniunii Europene/SEE/CH.  În perioada analizată au fost înregistrate 1.349 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 794 de avize de angajare pentru lucrătorii permanenţi, iar 555 de cereri au fost respinse. De asemenea, au fost înregistrate 3 invitații pentru cetățenii din state terțe, toate fiind aprobate.  Au mai fost înregistrate 13 cereri privind reîntregirea familiei cu cetățeni din state terțe, 11 fiind soluționate pozitiv, iar 2 au fost respinse.,, arată Biroul pentru Imigrări al IPJ Olt.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list