Școala Eugen Ionescu, extinsă cu corp nou de clădire. Fondurile nerambursabile, accesate de Primăria Slatina

Numărul mare de copii ce frecventează Școala Gimnazială Eugen Ionescu Slatina, unitate de prestigiu la nivel municipal și județean, impune necesitatea extinderii spațiului. Primăria Slatina va accesa fonduri nerambursabile pentru construirea unui nou corp de clădire pe strada Unirii.

Realizare unui corp de clădire nou cu destinația de școală, cu regim de înălțime P+1E, cât și dotarea acestuia, pe strada Unirii care să funcționeze în cadrul Școlii Gimnaziale Eugen Ionescu este intenția Primăriei Slatina. Administrația municipală va accesa fonduri nerambursabile prin Planul Regional Sud – Vest Oltenia 2021-2027.

,,În prezent Școala Gimnazială Eugen Ionescu deține un corp de clădire cu regim de înălțime P+2E , însă datorită numărului mare de copii ce frecventează în cadrul acestei unități de învățământ școlar și a prognozei de creștere a numărului lor, apare necesitatea realizării acestei unități de învățământ.,, arată primăria în proiectul de hotărâre privind aprobarea de către aleșii locali în ședința CL de astăzi a Studiului de Fezabilitate, inclusiv indicatorii tehnico-economici și descrierea sumară pentru investiția Construire corp clădire școală P+1.

Noua clădire va avea la parter: sală de mese, grupuri sanitare, terasă, holuri, magazie, două săli de clasă și spațiu centrală termică, iar la etaj: laborator fizică, holuri, birou, truse laborator, cabinet medical+ centrală termică, 2 săli de clasă, grupuri sanitare. La nivelul acoperișului tip terasă va funcționa un sistem format din 98 de panouri fotovoltaice.

Valoarea totală a obiectivului se ridică la 12,7 milioane lei, durata de realizarea fiind de 12 de luni din care 2 luni proiectare și 10 luni execuție.

Școala Eugen Ionescu poartă numele marelui scriitor și dramaturg slătinean din anul 1995.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list