Ales local din Olt, prins de ANI că ,,și-a luat partea” prin contracte cu primăria

Un consilier local din județul Olt a fost depistat de către ANI că societatea sa a făcut afaceri cu primăria, însușindu-și astfel bani publici contrar prevederilor legii. Dacă acuzația de incompatibilitate va rămâne definitivă, acesta nu va mai avea dreptul de candida pentru un nou mandat.

Agenția Națională de Integritate a constatat conflictul de interese de natură administrativă, starea de incompatibilitate sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 13 aleși locali. Printre ei, și unul din județul Olt. Potrivit ANI, Ionel Achim, consilier local în cadrul C.L. al comunei Radomirești, a intrat in incompatibilitate atunci când a făcut afaceri cu primăria.

,,În perioada deținerii mandatului  de consilier local (2020 – prezent), societatea la care acesta deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator unic, a încheiat cu Primăria comunei Radomirești, două contracte comerciale de furnizare de produse prin achiziție directă, în temeiul cărora societatea a încasat suma totală de 49.580 Lei. Persoana evaluată a încălcat astfel  prevederile art. 90, alin. (1), din Legea nr. 161/2003.,, arată ANI.

Consilierul oltean a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit legii, ,,Persoana (…) față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului".



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list