Firmele care duc olteni la muncă în străinătate, găsite în regulă de ITM Olt

Agențiile de plasare forță de muncă în străinătate care-și desfășoară activitatea pe raza județului Olt, controlate recent de către inspectorii de muncă, s-au dovedit că respectă legislația privind protecția cetățenilor români.

În perioada 12 – 15 decembrie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat Campania Națională pentru verificarea respectării prevederilor legale cu privire la condiţiile de funcţionare şi procedura de înregistrare a persoanelor juridice care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României ca agenţi de plasare forţă de muncă în străinătate.

,, La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, sunt înregistraţi ca agenţi de muncă temporară un număr de 6 societăţi comerciale. În timpul controalelor efectuate, nu au fost constatate deficienţe în aplicarea Legii nr. 156 din 26 iulie 2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate.,, arată ITM Olt.

Controalele au vizat: identificarea cazurilor de nerespectare a condiţiilor de funcţionare şi a procedurii de înregistrare; identificarea cazurilor de plasare forţă de muncă efectuată fără respectarea condiţiei de a se constitui ca agent de plasare forţă de muncă în străinătate şi de a se înregistra la inspectoratul teritorial de muncă; conştientizarea agenţilor de plasare a forţei de muncă în străinătate faţă de obligativitatea respectării prevederilor legale în domeniul de referinţă.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list