Senatorul Voiculescu: Valoarea tichetelor de care beneficiază donatorii de sânge va creşte de patru ori

Din noul an, valoarea tichetelor de care beneficiază donatorii de sânge va crește la 280 de lei. Senatorul de Olt Liviu Voiculescu salută această finanțare din bugetul 2024 dată fiind nevoia de sânge din spitale și importanța acestui gest pentru salvarea vieții semenilor.

Ca formă de stimulare pentru cei care salvează vieți, gestul ducând chiar și la salvarea a trei vieți la o singură donare, valoarea tichetelor acordate drept recompensă se va mări de 4 ori de la 1 ianuarie 2024.
,,În fiecare secundă cineva, aflat pe un pat de spital, are nevoie de sânge. Sute, mii, zeci de mii de vieți pot fi salvate prin transfuzii de sânge. Nevoia de sânge şi de componente ale sângelui este în continuă creştere însă, deși cu o singură donare de sânge pot fi salvate 3 vieți, donările nu sunt niciodată suficiente. Tocmai de aceea, Guvernul a gândit o metodă de stimulare și, în același timp, de apreciere pentru cei care aleg să salveze vieți cu sângele lor: de la 1 ianuarie 2024, valoarea tichetelor de care beneficiază donatorii de sânge va creşte de patru ori față de valoarea actuală, de la 67 lei la 280.,, anunță senatorul de Olt Liviu Voiculescu, susținător al acestui demers.
Cei care donează sânge, beneficiază implicit de analize medicale gratuite, iar în fiecare an au dreptul de a efectua gratuit un examen radiologic pulmonar, un examen biologic extins si un examen cardiologic.

Iată care sunt și celelalte beneficii de care se pot bucura donatorii de sânge:

  • 7 tichete de masă
  • o zi liberă de la muncă, atunci când donați sânge
  • decontarea cheltuielilor de transport în comun, în ziua donării, între localitatea de domiciliu sau de reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde își are sediul instituția la care se efectuează donarea de sânge
  • dacă persoana care donează sânge locuiește în zona în care se află și centrul de donare, aceasta are dreptul la abonament cu reducere de 50% pentru transportul în comun, pentru o lună.


de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list