Proteste și la Direcțiile Județene pentru Cultură

Începând de astăzi, 11 decembrie, angajații din cadrul Ministerului Culturii și din Direcțiile Județene pentru Cultură ies în fața instituțiilor în care aceștia își desfășoară activitatea pentru a protesta nemulțumiți de salariile mici pe care le au în comparație cu alți funcționari publici din alte ministere.

Sindicatul Culturalia, sindicat care reprezintă interesele socio-profesionale ale funcționarilor publici și personalului contractual din Ministerul Culturii şi din Direcţiile Judeţene pentru Cultură, anunță proteste, de astăzi.
 
„Încercăm încă o dată să mai atragem atenția Guvernului României față de indiferența și desconsiderarea muncii noastre. Atragem atenția față de respectarea Legii 153/2017, Legea salarizării unitare. La muncă egală, salarii egale – ceea ce pentru noi, lucrătorii din cultură, nu există. Vom continua să ne facem auziți prin aceste proteste, pentru că da, noi suntem puțini și „neimportanți" , însă indiferența guvernanților ne vor face, cel mai probabil, să ajungem în situația de a refuza să mai emitem avize sau să organizăm Ziua Culturii sau multe alte evenimente de importanță națională. Am fost oropsiții soartei, pentru că domeniul culturii nu mai reprezintă de mult timp nicio prioritate pentru statul român, deși este prevăzut în Strategia Națională de Apărare a Țării" transmit reprezentanții Sindicatului Culturalia, afiliat la Blocul Național Sindical.

Sindicaliștii fac și o comparație a salariilor de bază:

  • Consilier superior gradația 5: la Ministerul Culturii: 8195 lei BRUT + alte sporuri, la Ministerul Mediului: 15104 lei + alte sporuri legale, la Ministerul Muncii: 10243 lei + alte sporuri legale
  • Consilier superior 5: 10079 lei Direcția pentru Agricultură Sălaj, 12626 lei  Direcția de Impozite și Taxe Locale S3, 11675 lei Primăria Municipiului București, 6.109 lei Direcțiile pentru Cultură.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list