Sistem cu 684 de panouri fotovoltaice la Spitalul Schitu Greci. Investiția CJ Olt se ridică la 3,5 milioane lei

Una dintre cele mai moderne unități medicale de psihiatrie din țară, spitalul din comuna Schitu va beneficia de un sistem propriu de producere a energiei electrice necesare pentru cele 14 corpuri de clădire din componență. Consiliul Județean Olt va implementa proiectul „Înființarea sistemelor de panouri fotovoltaice" la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, valoare investiției ridicându-se la 3,5 milioane lei.

Unitate medicală cu adresabilitate mare, una dintre cele mai moderne din țară care tratează pacienți cu atacuri de panică, depresie, tulburări de alimentaţie, ADHD, schizofrenie, alcoolism, dependenţe de droguri sau de Internet şi jocuri de noroc, pe scurt bolile psihice, Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci va beneficia în viitor de propriul sistem de producere a energiei electrice. Inițiativa președintelui Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, va fi supusă aprobării consilierilor județeni în ședința de mâine.

,,Având în vedere constrângerile financiare actuale, nevoia unei reale independențe energetice bazată pe surse locale și preocupările generale privind protecția mediului înconjurător s-a propus realizarea, la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, a unei investiții ce constă în construirea unui sistem de producere a energiei electrice cu panouri fotovoltaice cu o putere instalată de 397 kw, asigurarea securității acestuia prin împrejmuire cu gard, iluminat LED eficient și dotare cu sistem de monitorizare video performant. Energia electrică care va fi produsă de sistemul cu panouri fotovoltaice va fi utilizată de Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci pentru consumul propriu, iar surplusul va fi injectat în rețeaua națională. Investiția se va realiza pe terenul proprietate publică a județului Olt, aflat în administrarea Spitalului de Psihiatrie Cronici Schitu Greci și va duce la scăderea cheltuielilor cu energia electrică ale acestui spital, ținând cont de faptul că unitate sanitară utilizează în prezent centrale electrice pentru încălzirea spațiilor în care își desfășoară activitatea, astfel că spitalul are un consum foarte mare de energie electrică, precum și cheltuieli foarte mari pentru asigurarea condițiilor optime de funcționare ale acestuia. Sistemul fotovoltaic propus nu necesită alocare de utilități suplimentare și va fi conectat la rețeaua de alimentare cu energie electrică utilizată de Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci. ,, arată proiectul HCJ.

Acest sistem va avea în componență 684 de panouri fotovoltaice. Durata de realizare a investiției este de 6 luni, iar sursa de finanțare bugetul local al județului Olt.

Spitalul de Psihiatrie Cronici se află situat la aproximativ 20 km de municipiul Slatina și se întinde pe o suprafață de 11,17 ha.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list