Pompierii olteni promovează beneficiile voluntariatului în Parcul Tineretului

Beneficiar al interesului a numeroși voluntari care au ales să învețe să acorde ajutorul de care au nevoie semenii și să ajute benevol salvatorii, ISU Olt promovează astăzi, de Ziua Internațională a Voluntariatului, importanța implicării sociale.

Astăzi, de Ziua Internațională a Voluntariatului, ISU Olt va desfășura în Parcul Tineretului din Slatina, acolo unde sunt în această perioadă  și Târgul de Crăciun și Parcul de distracții, acțiuni de promovare a beneficiilor activității de voluntariat.  Salvatorii și voluntarii lor pot fi găsiți începând cu ora 17.00.
La nivelul ISU Olt, 190 de voluntari din județ s-au înscris în programul „Salvator din pasiune", iar până în acest moment au participat la 1517 misiuni și 138 de acțiuni de informare. Pentru efortul lor și pentru spiritul civic de care dau dovadă, pompierii le mulțumesc și îi dau exemplu comunității.
,,Voluntarii sunt cei care își dedică timpul, priceperea și cunoștințele pentru a veni în sprijinul comunităților. La nivel național, în cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență, se desfășoară programul „Salvator din pasiune", dedicat celor care care au în comun dorința de a salva.
Demersul are la bază beneficiile activităților de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarității, responsabilității civice și valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunității pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea acestora.,, explică ISU Olt.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list