Minivacanță fără incendii! ISU Olt a mobilizat peste 100 de pompieri

În minivacanța prilejuită de Ziua Muncii și de Sărbătorile Pascale, pompierii olteni sunt pregătiți să acționeze, cu mijloacele tehnice de intervenție din dotare pentru stingerea incendiilor, acordarea ajutorului medical de urgență și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Peste 100 de pompieri olteni se vor afla zilnic în dispozitiv, alături de cei care au nevoie de ajutorul lor. În afara măsurilor dispuse la nivel operativ, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Olt, desfășoară în această perioadă acţiuni de control și diseminare a informațiilor cu caracter preventiv, la principalele lăcaşuri de cult din judeţ, astfel încât slujbele religioase, din perioada Sărbătorilor Pascale, să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.
,,Premergător Sărbătorilor Pascale, au fost transmise către administrațiile publice locale și Episcopia Slatinei și Romanaților, principalele măsuri de prevenirea a incendiilor pe care cetățenii trebuie să le respecte pe timpul sărbătorilor, în vederea diseminării acestora către populație și parohiile din județul Olt. Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din judeţ au primit sarcini pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi primă intervenţie, la nevoie, în zona lăcaşurilor de cult din zona de competență,, arată ISU Olt.
În Noaptea de Înviere, pompierii din cadrul Detașamentului Slatina, Detașamentului Caracal, Gărzii Balș și Gărzii Osica de Sus, vor fi prezenţi, cu forțe și mijloace de intervenție, la Catedrala Episcopală și Mănăstirea Clocociov, din municipiul Slatina, Biserica Adormirea Maicii Domnului, din municipiul Caracal, Mănăstirea Călui și Mănăstirea Brâncoveni.
Salvatorii le recomandă enoriașilor să nu blocheze cu autoturismele căile de acces, să utilizeze cu atenție lumânările, să nu le amplaseze în apropierea materialelor ușor combustibile, iar după încheierea slujbei să nu lase lumânările și candelele, aprinse, nesupravegheate.
De asemenea, recomandă cetățenilor care aleg să meargă la grătar, în minivacanța de 1 Mai, să respecte următoarele măsuri preventive:
– faceţi focul pentru grătar doar în locurile special amenajate pentru picnic de către autorităţile locale;
– respectaţi instrucţiunile de apărare împotriva incendiilor afişate sau dispuse de personalul silvic;
– nu aprindeţi focul în pădure;
– păstraţi lângă foc o rezervă de apă, pentru a putea stinge imediat vegetaţia uscată ce s-ar putea aprinde;
– sunt interzise accesul cu autovehicule personale pe drumurile forestiere şi aprinderea focului la o distanţă mai mică de 100 m de liziera pădurii;
– nu lăsaţi copiii să se joace cu focul!



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list