Ministrul Barbu: Astăzi, mai mult ca niciodată, simțim ce înseamnă să fim cetățeni europeni cu drepturi depline

Ziua de 9 mai este una specială pentru că sărbătorim pacea și unitatea în Europa. Este o zi cu triplă semnificaţie pentur români: Ziua Independenţei proclamată în 1877, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial şi Ziua Europei. Cu această ocazie, un mesaj adresat oltenilor a fost transmis de deputatul de Olt Florin Barbu, ministru al Agriculturii.

Astăzi, mai mult ca niciodată, simțim ce înseamnă să fim cetățeni europeni cu drepturi depline- transmite ministrul Florin Barbu, parlamentar social-democrat de Olt. Mesajul este transmis cu ocazia triplei semnificații a zilei de 9 Mai.
,,Ziua de 9 Mai este o parte a istoriei poporului român, plină de semnificații, recunoștință și respect pentru înaintași. La 9 mai 1877, România îşi declara, prin vocea lui Mihail Kogălniceanu, dreptul de a se numi stat independent şi devenea un garant al menținerii status-quo-ului în această regiune, rol pe care continuă să-l joace şi în prezent, alături de partenerii din UE şi NATO. Iar cu un război nedrept la granița României, împotriva libertății poporului ucrainian, față de care suntem solidari, observăm cât de importantă este pacea și siguranța unei țări.
Pe 9 mai 1945, românii şi europenii au trăit bucuria capitulării celui de-al treilea Reich. Semnarea actului de capitulare necondiţionată a Germaniei a dus la încheierea celui de-al doilea război mondial.
9 Mai este și Ziua Europei și astăzi, mai mult ca niciodată, simțim ce înseamnă să fim cetățeni europeni cu drepturi depline, facem parte din Spațiul Schengen, parteneri de negociere la nivel de state și guverne și beneficiari ai proiectelor și măsurilor de dezvoltare a comunităților locale, a agriculturii românești și a fermierilor români
La mulți ani, România!
La mulți ani, Europa!
La mulți ani, români, cetățeni europeni!,, este mesajul ministrului Barbu.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list