CJ Olt continuă reabilitarea pavilionului central al Spitalului Județean de Urgență Slatina

Investiția demarată în urmă cu câțiva ani de către Consiliul Județean Olt prin CNI de reabilitare a corpului central al SJU Slatina va continua în urma reactualizării proiectului astfel încât acesta să ofere siguranță la incendii. Aleșii județeni au aprobat astăzi lucrări în valoare de 43,1 milioane lei, ce vor dura 22 de luni.

Consilierii județeni s-au întrunit astăzi, 8 martie, în ședință extraordinară de îndată, pentru aprobarea indicatorii tehnico-economici actualizați ai obiectivului de investiții „Reabilitare și relocare spații medicale din pavilionul central al Spitalului Județean de Urgență Slatina". În anul 2018 s-a elaborat documentația pentru acest obiectiv, însă în urma necesității avizării
I.S.U. a proiectului s-a constatat necesitatea adăugării de elemente suplimentare necesare pentru protecția la incendiu și evacuarea personalului și a pacienților, respectiv realizarea a două scări exterioare metalice pentru evacuare în caz de incendiu.

„Este vorba despre reabilitarea și modernizarea blocului central al Spitalului Județean de Urgență Slatina, un proiect început în urmă cu câțiva ani de zile, care din păcate s-a blocat la Compania Națională de Investiții. La vremea respectivă el a fost licitat, a câștigat o firmă, ulterior s-au dus la Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru obținerea autorizației de incendiu, iar ISU le-a adus o serie de modificări pe proiect care au însemnat, undeva la 50% din valoarea proiectului inițial, creșteri de preț. Și atunci constructorul a renunțat la acel contract. A fost reactualizat Studiul de Fezabilitate, iată, a reieșit noua sumă care va însemna reabilitarea pavilionului și corpului central al Spitalului Județean de Urgență Slatina. Vorbim de o sumă de 43 milioane lei și astăzi (vineri, 8 martie n.r.) am aprobat-o, în perioada următoare urmând să fie scos de Compania Națională de Investiții la licitație", a declarat Marius Oprescu, președintele CJ Olt.

Proiectul prevede pe nivelele parter, etajele I – V executarea de lucrări de desființare a
unor ziduri existente din zidărie, se vor crea spații noi mai largi și cu altă destinație, se vor face recompartimentări noi din pereți pe structură metalică și plăci din gips carton. De asemenea, prin lucrările de reabilitare se propune relocarea spațiilor și înlocuirea tuturor finisajelor existente cu următoarele finisaje: pardoseli din tarchet; pardoseli din gresie la grupurile sanitare; zugrăveli lavabile la pereți și tavane; realizare placaje de faianță la pereți în grupurile sanitare și în spatele chiuvetelor din alte spații; realizare bandou pe zona de circulație; mână curentă din inox în zona de circulație la chirurgi și neurologi; balustrade din inox la scări;  tâmplăria existentă interioară cu tâmplărie din PVC; ghenele și mascările la coloanele termice se vor închide cu plăci din gips carton;  pe zonele de circulație se va monta plafon fals din gips carton. În saloane și în cabinete, în dreptul chiuvetelor s-a prevăzut placare cu faianță pe o înălțime de 1,80 m. Vor fi înlocuite în totalitate instalațiile
interioare sanitare, termice și electrice.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list