A ˮplouatˮ pe drumurile Oltului cu sute de amenzi și permise de conducere reținute

Polițiștii olteni au desfășurat în perioada 9-11 martie activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Iar numărul șoferilor depistați încălcând legislația rutieră este de ordinul sutelor. Totodată, au rămas fără permise, punând în pericol viața celorlalți participanți la trafic, zeci de șoferi.

Polițiștii olteni au acționat zilele acestea pentru prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

,,În această perioadă, poliţiştii au intervenit la peste 150 de solicitări, dintre acestea 106 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate peste 450 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 62 de permise de conducere, dintre acestea 53 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 4 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 5 pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 18 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 7 infracțiuni la regimul rutier,, arată IPJ Olt.de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list