Minivacanță cu 455 de amenzi pe drumurile Oltului. 48 de vitezomani și șoferi băuți au rămas pietoni

Și în minivacanța din perioada 30 noiembrie – 3 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt s-au aflat la datorie. Vigilența asupra traficului a golit buzunarul a 455 de șoferi, câteva zeci dintre ei fiind lăsași și fără permise de conducere.

Polițiștii olteni au desfășurat în minivacanța de Sf. Andrei și Ziua Națională a României activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice. Iar acțiunile s-au soldat cu sute de amenzi.

,,În această perioadă, poliţiştii au intervenit la 263 de solicitări, dintre acestea 192 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 455 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 185.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 57 de permise de conducere, dintre acestea 42 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 6 pentru conducerea unui vehicol sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 9 pentru alte abateri la regimul rutier.,, declară Cosmin Lupu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

De asemenea, au fost reținute 17 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 16 infracțiuni la regimul rutier.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list