CAS Olt: Vaccinuri gratuite de la 1 decembrie pentru anumite persoane

Imunizarea prin vaccinare este metoda profilactică cea mai sigură pentru a ne menţine sănătatea, iar pentru ca cetățenii care doresc să se vaccineze să fie correct informați, CAS Olt transmite care sunt vaccinurile de care pot beneficia gratuit.

Vaccinarea nu este obligatorie, însă ea are o importanță vitală pentru sănătatea și chiar viața persoanelor, mai ales a copiilor. Anumite categorii de asigurați beneficiază gratuit de vaccinuri, iar de la 1 decembrie lista compensărilor 100% cuprinde 7 astfel de preparate biologice.

,,Începând cu data de 01 decembrie 2023 persoanele cu varsta cuprinsa intre 11 si 19 ani, indiferent de sex, beneficiază de compensare 100% din prețul de referință al  vaccinului HPV iar femeile cu vârsta cuprinsă între 19 ani și 45 de ani beneficiază de o compensare de 50% din prețul de referință. Tot de la 1 decembrie, anumite categorii de asigurații beneficiază de prescrierea, eliberarea și decontarea în regim de compensare 100% din prețul de referință al următoarelor vaccinuri: vaccinul pneumococic, vaccinul meningococic, vaccinul diftero-tetano-pertussis acelular pentru adult (dTPa), vaccinul hepatitic B (VHB), vaccinul rujeolă–oreion-rubeolă (ROR) și vacinul varicelic.ˮ, informează CAS Olt.

Asigurații care vor să se vaccineze își pot procura vaccinul de la orice farmacie aflată în relație contractuală cu casa de asigurări de sănătate. Pentru a putea beneficia de compensare 50% sau 100% din prețul de referință asiguratul trebuie să prezinte prescripție medicală.  Rețeta poate fi emisă de medicul de familie sau de orice medic specialist aflat în contract cu casa de asigurări de sănătate și are o valabilitate de maximum 30 de zile de la data emiterii acesteia.

,,Reamintim asiguraților că de la 1 septembrie 2023, copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 19 ani, gravidele, pacienții cu anumite afecțiuni, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani precum și personalul medico sanitar și auxiliar beneficiază de compensare 100% pentru vaccinarea împotriva gripei iar persoanele cu vârsta cuprinsă între 45 și 65 de ani, fără boli cronice beneficiază de compensare 50%. Administrarea vaccinului poate fi făcută de medicii de familie, epidemiologi, de boli infecțioase, pediatrii sau medici din orice altă specialitate care au un atestat de vaccinologie precum și în farmacie.ˮ, mai transmite casa olteană de asigurări.de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list