14,5 milioane de euro pentru apă și canal în Olt- Consiliul Județean, Primăria Slatina și CAO au semnat contractul de finanțare cu BERD

Noi investiții importante pentru modernizarea rețelelor de apă și canalizare din județul Olt vor fi posibile grație unui contract de finanțare semnat de Consiliul Județean Olt, Primăria Slatina și Compania de Apă Olt cu BERD. Aproximativ 395.000 de locuitori, inclusiv cei din zonele rurale, vor beneficia de acces la servicii de apă și canalizare.

Compania de Apă Olt a semnat alături de Primăria Municipiului Slatina- primar Emil Moț și Consiliul Județean Olt- președinte Marius Oprescu, un contract de finanţare cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare ce vizează îmbunătățirea accesului la serviciile de apă și apă uzată în județul Olt. Valoarea investiției se ridică la 14,5 milioane de euro. Compania de Apă Olt este beneficiarul finanțării, aceste fonduri adăugându-se la co-investiția din partea Uniunii Europene (UE), în cadrul Programului Operațional UE pentru Infrastructură pentru România.
„Investiția BERD este pentru Compania de Apă Olt o oportunitate de dezvoltare. Ne extindem serviciile de alimentare cu apă potabilă, canalizare, în conformitate cu standardele Uniunii Europene. În prezent, avem investiții pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare, în 25 de localități, construim stații de tare apă si stații de epurare, dar și un depozit de nămol în municipiul Slatina, în cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020″. Contribuim la dezvoltarea municipiilor, orașelor și comunelor din județul Olt, comunități din care noi, Compania de Apă Olt facem parte", a declarat Cătălin Ușurelu, director general Compania de Apă Olt.
Investiția va aduce acces la servicii de apă și canalizare pentru aproximativ 395.000 de locuitori ai județului, inclusiv cei din zonele rurale.
Până în prezent, BERD a finanţat 25 de operatori de apă în România, cu sume de până la 450 milioane de euro, mobilizând astfel investiţii de peste 5 miliarde de euro în infrastructura de apă şi canalizare din România.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list