VIDEO/ Incendiu de la coșul de fum la Stoicănești: un bărbat CARBONIZAT, altul cu arsuri pe față și mâini

Primele zile ale lunii decembrie aduc o nouă tragedie în județul Olt: o casă a fost distrusă de flăcări la Stoicănești, proprietarul a decedat carbonizat, iar un al doilea locuitor, un bătrân, s-a ales cu arsuri pe față și mâini. Focul a pornit de la coșul de fum.

Echipaje din cadrul Stației Stoenești și Detașamentului Caracal au intervenit în comuna Stoicănești, cu trei autospeciale de stingere și două echipaje SMURD, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. În sprijinul militarilor au acționat și o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Stoicănești și un echipaj din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt.

,,Din datele transmise de persoana care a anunțat evenimentul la Numărul Unic 112, în locuință se aflau două persoane în momentul izbucnirii incendiului. În momentul sosirii echipajelor, casa ardea generalizat, concomitent cu misiunea de stingere fiind constituite echipe de căutare-salvare a celor două victime. Un bărbat în vârstă de 81 de ani, a fost identificat de echipele de căutare și extras din locuință, conștient, cu arsuri în zona feței și membrelor superioare. Pacientul a fost transportat la UPU Slatina. Din păcate, proprietarul casei, în vârstă de 58 de ani, a fost identificat în interior, decedat, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului.,, declară cpt. Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Misiunea pompierilor, pentru stingerea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, a durat aproximativ două ore și jumătate. În urma evenimentului, locuința, cu suprafața de aproximativ 70 de metri pătrați, a ars în totalitate. Cauza probabilă a incendiului a fost coșul de fum deteriorat sau neizolat față de materialele combustibile.

Pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete, ISU Olt transmite cetățenilor măsuri de prevenire și protecție a populației:
•verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
•coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
•coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list