Lecția din spatele jocului: Tradiții și abilități prin confecționare de sorcove și stele

Activități în afara școlii, de învățare prin joacă pentru copii, derulează în această perioadă Muzeul Județean Olt în parteneriat cu unități de învățământ. Atelierele de decembrie constituie niște lecții predate altfel, care să îi încânte pe copii, să le dezvolte imaginația și îndemânarea, dar și să-i determine să înțeleagă importanța obiceiurilor, tradițiilor.

38 elevi de la Școala Gimnaizală „Ștefan Protopopescu" Slatina, sub îndrumarea prof. Scorbureanu Mădălina și Fulga Daniela au deschis ieri seria Atelierelor de iarnă organziate la Muzeul Județean Olt, cu un interactiv atelier de confecționat sorcove.

Lecția predată a fost una care a necesitat îndemânare și i-a plasat pe copii în atmosfera feerică a Sărbătorilor de Iarnă. Pentru că sorcova este printre cele mai cunoscute obiceiuri legate de venirea Anului Nou, iar versurile sunt învățate de toți copiii și sunt greu de uitat, atelierele de creație organizate de muzeu în această perioadă, respectiv cel de confecționat stele și sorcove le oferă elevilor provocarea de a-și confecționa propriile obiecte cu care vor putea merge la colindat. Și să afle, totodată, mai multe despre importanța lor.

Astăzi, 24 de elevi, tot de la Școala Gimnazială „Ștefan Protopopescu", coordonați de prof. Putureanu Neti, au confecționat stele.

La muzeul oltean, până pe data de 19 decembrie, se vor desfășura: Ateliere de pictură pe sticlă cu temă de Crăciun– coordonator dr. Iohana Brătoi, Șef Serviciu Conservare Restaurare; Ateliere de confecționat sorcove și stele pentru colindat – coordonator dr. Claudia Balaș, Șef Secție Etnografie.

Celor care doresc să se înscrie ori să obțină mai multe detalii le stă la dispoziție dr. Iohana Brătoi, la numărul de telefon: 0747427513.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list