Polițiștii din Olt le-au luat șoferilor 140.000 de lei și 60 de permise, în week-end

Polițiștii olteni au desfășurat și în acest weekend activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Cei depistați încălcând legea s-au ales cu amenzi în valoare de cca 140.000 lei, dar și cu zeci de permise reținute, majoritatea pentru depășirea vitezei.

Oamenii legii au acționat în zilele de week-end pe raza județului Olt pentru prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

,,În această perioadă, poliţiştii au intervenit la peste 200 de solicitări, dintre acestea 162 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 471 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 140.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 60 de permise de conducere, dintre acestea 44 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 4 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 12 pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 19 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 9 infracțiuni la regimul rutier,, arată IPJ Olt.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list