Românii din Germania pot obține mai ușor cetățenia germană, de ieri

De ieri, 27 iunie, în Germania a intrat în vigoare o lege a cetăţeniei care face mai uşoară obţinerea unui paşaport german şi deţinerea dublei cetăţenii.

Românii care trăiesc în Germania de cel puțin 5 ani de zile pot să solicite cetăţenie după ce o nouă lege a fost adoptată reducând perioada pentru acordarea cetățeniei de la 8 ani. Totodată, copiilor născuţi în Germania din părinţi veniţi din străinătate li se acordă cetăţenia dacă unul din părinţi a avut reşedinţa legală în Germania vreme de 5 ani, faţă de 8 înainte. În cazul în care solicitantul demonstrează 'realizări speciale de integrare', prin performanţe deosebite la şcoală, muncă sau angajament civic, poate obţine naturalizarea după numai trei ani de şedere.

O prevedere importantă a noii legi este aceea că persoanele care obţin cetăţenia germană nu vor fi obligate să renunţe la cetăţenia ţării de origine, ceea ce era posibil anterior numai pentru rezidenţii veniţi din celelalte state ale Uniunii Europene.de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list