Compania de Apă Olt atenționează: Nivel scăzut în bazinele de acumulare, se poate furniza apă în anumite intervale orare

CAO face apel la cetățenii din toate localitățile din raza sa de alimentare să consume responsabil apa din rețeaua publică. Nivelul scăzut din bazine poate impune restricționarea în anumite intervale orare, așa cum se întâmplă deja în localități cu servicii proprii de distribuție a apei.

Apă cu program în mai multe comune din Olt. O primărie a apelat la localnici să-i pârască pe cei care folosesc apa în alte scopuri și a început debranșările | Realitatea Oltului

Deși a anticipat creșterea consumului de apă în perioada verii și soluții pentru a asigura alimentarea cu apă a municipiilor, orașelor și comunelor din rețeaua sa de distribuție, Compania de Apă Olt atenționează consumatorii că un consumul excesiv de apă din rețeaua publică duce la fluctuații de presiune și întreruperi temporare ale alimentării cu apă.
,,La proiectarea rețelelor de distribuție, a rezervoarelor de înmagazinare apă se tine cont de numărul utilizatorilor, persoane fizice, instituții publice, agenți comerciali, așa cum prevede legislația în vigoare. Utilizarea apei și pentru udat sau alte activități de sezon, pentru care sunt necesare cantități mari de apă produce dezechilibre în întreg sistemul de alimentare cu apă, iar rezervoarele se golesc rapid. Având în vedere și temperaturile ridicate din aceste zile, anunțate de ANMH, facem apel la cetățenii, din toate localitățile, să consume responsabil apa din rețeaua publică. Pentru că în acest moment, există un nivel scăzut în bazinele de acumulare, în toate localitățile din aria de operare, Compania de Apă Olt poate furniza apă în anumite intervale orare. NU UITAȚI: Apa din rețeaua publică de alimentare cu apă nu se foloseste pentru a uda grădina, gazonul și pentru umplerea bazinelor, ci numai pentru consumul casnic! Acest lucru este prevăzut și în contractul încheiat între Compania de Apă Olt și clienți, dar și la art. 229 din Ordinul nr. 88/2007 al ANRSC,, transmite CAO.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list