România continuă să ofere sprijin umanitar Ucrainei, în colaborare cu partenerii europeni

Decizia a fost luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, convocat de prim-ministrul Marcel Ciolacu, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, având în vedere necesitatea menținerii unui răspuns adecvat în ceea ce privește acordarea de asistență umanitară țării vecine, afectată de peste doi ani de război.
Hotărârea aprobată de CNSU răspunde, totodată, solicitării Mecanismului European de Protectie Civilă (ECHO-ERCC) de a pune la dispoziția Ucrainei, din rezerva rescEU de pe teritoriul României unele produse de necesitate imediată.
Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt) reprezintă acțiunea întreprinsă de Comisia Europeană ce are în vedere crearea unei capacități de adăpostire temporară rescEU, care să fie disponibilă pentru desfășurarea misiunilor din cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă. Prin acest program, produsele pot fi puse la dispoziția țărilor care se confruntă cu situații de urgență de amploare și care, în baza cererilor de asistență internațională înaintate, echipamentele/materialele să fie transportate, sub egida Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene, statelor puternic afectate de diverse situații de urgență.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list