Patrimoniul administrativ al Caracalului se îmbogățește cu aproape100 de hectare. Primarul Ion Doldurea are planuri mari

Visul primarului municipiului Caracal, Ion Doldurea, de a readuce în patrimoniul municipiului cele aproape 23 de ha cedate cu mulți ani în urmă Ministerului Justiției pentru construirea unui penitenciar, s-a împlinit. Astăzi a fost aprobată Hotărârea de Guvern care prevede reîntoarcerea terenului în patrimoniul municipiului Caracal. În plus, administrația Doldurea a reușit, în urma numeroaselor demersuri făcute împreună cu deputatul Adrian Ionuț Chesnoiu, și 75 de hectare (teren și clădiri) care au aparținut fostei unități militare cunoscută drept Batalionul Disciplinar. Primăria vrea să construiască în zonă un parc industrial și un cartier nou de locuințe destinate tuturor categoriilor de specialiști din Caracal. Veștile au fost date chiar de primarul municipiului Caraca, Ion Doldurea, pe pagina de socializarea instituției pe care o conduce.

,,Dragi caracaleni,
După aproape doi ani de efort, drumuri la București, discuții și corespondență cu reprezentanții Ministerului Justiției, împreună cu domnul deputat Adrian CHESNOIU, am reușit să recuperăm terenul AVIASAN care a fost cedat cu mulți ani în urmă de către Primăria Caracal pentru construirea unui penitenciar.
Amândoi am susținut prin repetatele noastre demersuri necesitatea retrocedării acestui teren orașului Caracal, care aparține de drept comunității noastre și care reprezintă un avantaj extraordinar pentru dezvoltarea economică a orașului nostru!
Iată că eforturile noastre au fost încununate cu succes iar prin Hotărârea de Guvern nr. 616/18.06.2024 cele 22,7 hectare de teren, se reîntorc în patrimoniul comunității noastre.
Mai mult decât atât am reușit să obținem în plus alte 75 de hectare de teren și construcțiile existente în fosta unitate militară unde a funcționat Batalionul Disciplinar, mărind astfel considerabil patrimoniul administrativ al Caracalului!
Terenurile recuperate vor fi destinate construirii zonei industriale a orașului și a unui cartier nou destinat tuturor categoriilor de specialiști din orașul nostru, în special tineri, dorind astfel să le oferim acestora condiții pentru o viață de calitate și suficiente motive pentru a rămâne sau reveni în Caracal!
Totodată, zona va deveni un punct de atracție pentru investitorii care vor să își locheze afacerile în zona Caracalului.
Vreau să aduc mulțumiri domnului prim-ministru Marcel Ciolacu, domnului senator Paul Stănescu și domnului (fost) secretar de stat Bogdan Ilea de la Ministerul Justiției pentru contribuția la finalizarea acestui lung demers!
Încă o dată dovedim că împreună se poate!",  i-a anunț primarul Ion Doldurea pe caracaleni.
Vă reamintim că Ion Doldurea se află la finalul primului mandat ( el a câștigat alegerile din 9 iunie cu 71% din voturile caracalenilor) în care și-a propus să atragă fonduri în valoare de 100 milioane euro. Deși, atunci, în urmă cu patru ani, mulți au crezut că sunt simple vorbe de campanie, astăzi edilul municipiului Caracal aproape că se poate lăuda cu atragerea unei sume duble raportat la cea promisă.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list