Alegerile în Olt: 95 de sesizări de incidente electorale, 10 dosare penale și 78 de amenzi

Alegerile locale și europarlamentare s-au desfășurat în județul Olt fără incidente electorale grave, anunță Centrul de Comunicare Județean Olt. Au fost întocmite 10 dosare penale și aplicate câteva zeci de amenzi atât pentru încălcarea legislației electorale, cât și rutiere.

Aproximativ 2000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizați sâmbătă și duminică, în județul Olt, pentru a asigura climatul de ordine publică și protecția secțiilor de vot, transportul materialelor electorale și a dosarelor cu rezultatele votării, precum și pentru a verifica sesizările cu privire la comiterea unor fapte ilegale.

,,În urma analizei realizate la nivelul județului Olt cu privire la modul de îndeplinire a misiunilor desfășurate în contextul alegerilor europarlamentare și locale, atât în timpul orelor de votare, cât și pe parcursul nopții, după închiderea secțiilor de vot, a fost menținut același climat normal de siguranță și legalitate care a caracterizat întreaga perioadă electorală, fără să fie înregistrate incidente grave pe zona de ordine publică. Datorită bunei organizări și a mobilizării exemplare, structurile Ministerului Afacerilor Interne și-au îndeplinit obiectivul principal de a asigura desfășurarea acestor alegeri în condiții de siguranță pentru ca cetățenii să-și poată exercita liber dreptul constituțional la vot. Mulțumim tuturor angajaților care și-au îndeplinit cu profesionalism misiunile pe parcursul perioadei electorale, în special în ziua alegerilor și apreciaem responsabilitatea competitorilor electorali și a cetățenilor care au respectat cadrul legal privitor la alegeri. Totodată, mulțumim jurnaliștilor care au relatat cu obiectivitate modul în care angajații MAI și-au făcut datoria în perioada electorală și în ziua alegerilor,, anunță Centrul de Comunicare Județean Olt.

În ziua alegerilor au fost sesizate 95 de contravenții sau posibile infracțiuni legate de procesul electoral. Dintre acestea, 61 nu s-au confirmat, iar în 10 cazuri s-au întocmit dosare penale pentru cercetarea unor posibile infracțiuni. De asemenea, au fost aplicate 10 amenzi, în valoare de 7.900 de lei, și 14 avertismente.

În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic în ziua votului, au fost verificate 339 de persoane cu 324 de vehicule, fiind aplicate 68 de sancțiuni contravenționale și constatată o infracțiune.de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list