Ministrul Barbu, întâlnire cu procesatorii pentru combaterea creșterii excesive a prețurilor la produsele agricole și alimentare

Ministrul Agriculturii, deputatul de Olt Florin Barbu, a avut o primă întâlnire cu procesatorii din industria alimentară pentru a discuta cadrul pentru instituirea de măsuri de combatere a creșterii excesive a prețurilor la produsele agricole și alimentare, precum și la îngrășăminte, furaje și pesticide.

" Datele INS ne arată încă o dată că măsura plafonării adaosului comercial a avut efectele așteptate și a dus la scăderea prețurilor pentru alimentele de bază. Vă mulțumesc că aveți deschiderea pentru o analiză amănunțită a costurilor de producție pentru toate produsele agroalimentare, astfel încât împreună să decidem soluția corectă pentru consumatori, pentru cei care produc, dar și pentru cei care comercializează aceste produse. Este nevoie de implicarea tuturor pentru a le oferi produse românești la prețuri decente. Înțeleg foarte bine nevoia de câștig a fiecăruia, însă creșterea nejustificată a prețurilor nu va fi tolerată", a declarat ministrul Florin-Ionuț Barbu.
Discuțiile vor continua în perioada următoare și cu reprezentanții marilor rețele comerciale, astfel încât măsurile vor fi discutate cu toate părțile implicate în procesul de consultare în vederea definitivării cadrului legal.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list