Oltul, sub avertizare cod galben de vreme caniculară

Avertizare meteo cod galben de caniculă pentru zona Olteniei, emisă de ANM. Timp de trei zile, începând de astăzi, vom avea maxime cuprins între 32 și 35 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăși ușor pragul critic de 80 unități.

În zilele viitoare vremea va continua să se încălzească, iar disconfortul termic va fi tot mai accentuat, astfel că România se va afla sub influența unui nou val de căldură intens și de lungă durată. Pentru zona Olteniei, meteorologii au emis o avertizare cod galben de caniculă, începând de astăzi, pentru trei zile.

,,În intervalul menționat în Oltenia, Banat, sud-vestul Transilvaniei și în cea mai mare parte a Munteniei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general  între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități.
      Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.", susțin meteorologii.

Medicii îi sfătuiesc pe cetățenii cu probleme de sănătate, pe vârstnici și copii să evide deplasări pe în timpul zile iar dacă sunt nevoiți să iasă să se protejeze împotriva caniculei.

 de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list