Președintele Oprescu a semnat astăzi cel mai important proiect de modernizare a infrastructurii rutiere din județul Olt

Peste 45 de km de drum județean ce tranzitează localitățile Recea, Valea Mare, Priseaca, Poboru și Spineni, vor fi reabilitați cu ajutorul fondurilor europene. Contractul de finanțare a fost semnat astăzi. De asemenea, se așteaptă semnarea altui proiect ce vizează modernizarea infrastructurii rutiere județene pe circa 38km.

Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a semnat astăzi cel mai important proiect de modernizare a infrastructurii rutiere din județul Olt, finanțat prin noul exercițiu bugetar al Programului Regional Sud-Vest Oltenia.
,,Acesta vizează atragerea a peste 177 milioane lei din fonduri europene pentru modernizarea DJ657, care traversează localitățile Recea, Valea Mare, Priseaca, Poboru și Spineni, pe o lungime de peste 45 de kilometri. În cadrul aceluiași program de finanțare, apelul ADRSVO-Conectivitate Regională și Îmbunătățirea Accesului la TEN-T, a fost admis și un al doilea proiect de modernizare a drumurilor județene, pentru care așteptăm semnarea contractului de finanțare.
 Este vorba de reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ679, proiect în valoare estimativă de peste 95 milioane lei, care prevede modernizarea a 37,896 kilometri în localitățile Ghimpețeni, Tufeni, Văleni, Seaca și Mihăești,, anunță CJ Olt.

Modernizarea acestui drum va oferi locuitorilor din nordul județului posibilitatea să reducă timpul călătoriei spre Slatina. Aceștia nu vor mai ocoli prin Scornicești, pe drumul național, ci vor avea o rută județeană mai scurtă.de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list