Testare la Școala de Muzică a Liceului Titulescu Slatina pentru viitorii elevi instrumentiști

Pian, vioară, chitară clasică, flaut și clarinet  sunt instrumentele pentru care se formează sau completează clase pentru anul școlar viitor la Școala de Artă cu program suplimentar a Liceului Teoretic „Nicolae Titulescu" Slatina. Profesorii de muzică își așteaptă viitorii cursanți să se prezinte pentru testarea aptitudinilor muzicale.

Copiii cu înclinații artistice care doresc să învețe să cânte la un instrument după partitură, să învețe teorie muzicală și solfegii, sunt așteptați să se înscrie la Școala de Artă cu program suplimentar ce funcționează în cadrul Liceului Teoretic Nicolae Titulescu Slatina, cu clase de arte plastice și muzică. Aceștia vor trebui să treacă mai întâi de testarea aptitudinilor muzicale, ce se va organiza săptămâna viitoare: marți, 11 iunie și miercuri, 12 iunie, între orele 13.30- 15.30, la sala 9, et 1 Corp Școala de Arte.

Instrumentele muzicale pentru care se organizează testare sunt: pian și vioară -clasa I; chitară clasică, flaut și clarinet- clasele a III-a, a IV-a și a V-a.

Școala de Muzică Slatina îl are drept patron spiritual pe marele pianist Dinu Lipatti (cel care şi-a petrecut până la vârsta de 15 ani verile aici, oraşul natal al mamei sale) și funcționează ca o structură a fostului liceu pedagogic. A fost înfiinţată în 1960, iar în cadrul ei elevii din judeţ studiază mai multe instrumente muzicale, după aceeași programă ca cea a liceelor de muzică, cu ore de teorie și solfegii. Ea a format numeroşi profesori de muzică şi muzicieni, cel mai renumit cursant fiind soprana Felicia Filip.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list