Apa, RAȚIONALIZATĂ din cauza secetei și consumului excesiv la Pârșcoveni, Șopârlița, Osica de Sus

Din cauza secetei prelungite și a consumului excesiv de apă, administrațiile comunelor Șopârlița, Pârșcoveni și Osica de Sus au fost nevoite să raționalizeze furnizarea apei din rețeaua publică. Primăriile fac apel la cetățeni să folosească în mod responsabil apa doar pentru uz gospodăresc și nu pentru udatul grădinilor.

Sunt probleme cu apa în sudul județului, din cauza secetei, care afectează și asigurarea constantă a alimentării de la rețeaua publică. Deja administrațiile a trei comune au anunțat raționalizări și au atenționat locuitorii cu privire la consumul excesiv.

,,Din cauza secetei prelungite și a consumului excesiv de apă, ne confruntăm cu probleme majore în asigurarea furnizării constante a apei potabile către toți locuitorii. În aceste condiții dificile, pentru a gestiona resursele de apă într-un mod echitabil și pentru a preveni situațiile critice de lipsă totală a apei, suntem nevoiți să implementăm măsuri de restricționare temporară a furnizării apei. Astfel începând de mâine, apa va fi întreruptă zilnic în intervalul orar 10:00 – 19:00. Vă recomandăm să vă luați măsuri necesare pentru a vă asigura că aveți suficiente rezerve de apă pentru consum și igienă personală pe durata întreruperii.  Înțelegem că această situație poate cauza disconfort și ne cerem scuze pentru inconvenientele create. Vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru a minimiza impactul acestor măsuri și pentru a reveni la o furnizare normală a apei pe cât mai curând posibilˮ, a anunțat Primăria Șopârlița.

Și la Pârșcoveni s-a impus raționalizarea, în funcție de consum: o zi între orele 17.00- 23.00, o alta între 12.00- 19.00, iar ieri cu programul: între orele 20 – 23 alimentarea cu apă va fi pornită; între orele 23 – 06 alimentarea cu apă va fi oprită; între orele 06 – 09 alimentarea cu apă va fi pornită; între orele 09 – 20 alimentarea cu apă va fi oprită.

,,În ultima săptămână am monitorizat constant consumul de apă din comuna noastră și am observat o creștere semnificativă a acestuia, fapt pentru care am hotărât să sistăm alimentarea în anumite intervale orare. Așa cum poate ați observat și comunele vecine Șopârlița și Osica de Sus, au introdus un program de raționalizare a distribuției de apă, fiind o problemă generală în tot sudul tării. În cazul în care consumul va fi unul rațional alimentarea cu apă nu va mai fi oprită! Totuși, în calitate de autoritate publică locală, suntem obligați să tragem un semnal de alarmă privind consumul excesiv de apă, trebuie să avem în vedere câteva aspecte importante deoarece apa este o resursă vitală, fără apă viața nu poate exista, trebuie să prețuim această resursă și să o gestionăm cu responsabilitate. Facem apel la responsabilizarea cetățenilor noștri de a conserva apa și de a nu irosi în mod nechibzuit. Să fim conștienți de importanța apei și să acționăm în consecință pentru a asigura o utilizare sustenabilă a acestei resurse esențiale. Trebuie să avem în vedere că apă este o resursă EPUIZABILĂ care nu poate fi exploatată la nesfârșit.ˮ, a anunțat Primăria Pârșcoveni.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list