Oltean amendat cu 10.000 de lei pentru arderea gunoiului la Priseaca

Un oltean a fost prins de comisarii de mediu astăzi, chiar în timp ce incendia deșeuri. Acesta s-a ales cu o amendă usturătoare.

Garda Națională de Mediu- Comisariatul Județean Olt avertizează persoanele fizice și juridice din județ că este interzisă incendierea resturilor vegetale și a biodeșeurilor și, în perioada următoare, se vor efectua verificări în acest sens. Atenționarea vine după ce astăzi un alt oltean a fost prins în fapt de către comisarii de mediu.

,,În data de 04.06.2024, în timp ce se deplasau pe drumul european E 574, în apropierea comunei Priseaca, o echipă de comisari din cadrul GNM-CJ Olt s-a autosesizat cu privire la fumul degajat de incendierea unor resturi vegetale și deșeuri biodegradabile în amestec cu câteva deșeuri de ambalaje din carton. Pentru această faptă persoana fizică a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei conform prevederilor Legii 104/2011 privind calitatea aerului înconjurătorˮ, arată Garda de Mediu Olt.

Specialiștii atrag atenția că fenomenul de ardere a miriştilor şi a resturilor vegetale ar putea avea consecinţe grave asupra mediului, respectiv asupra aerului, solului, subsolului şi dereglarea sau distrugerea ecosistemelor terestre, iar posibilitatea extinderii focului în alte zone ar putea genera pagube materiale.

Amenzile sunt usturătoare, iar dacă arderile sunt de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală atunci se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list