Epopeea Hotărârii de Guvern privind construirea stadionului de la Slatina. Adevărul despre rol jucat Ciolacu și Ciucă

Hotărârea de Guvern privind construirea noului stadion al Slatinei a ajuns astăzi pe masa Executivului și a fost aprobată. Acest lucru demonstrează că premierul Marcel Ciolacu, cel care a recunoscut voalat că a acceptat, la solicitarea lui Nicolae Ciucă, să amâne hotărârea până după alegeri ca să nu influențeze votul slătinenilor, s-a răzgândit după vizita la Slatina. Nu doar atitudinea ziariștilor față de premier, care a avut parte de cele mai dure întrebări, dar și cea a lui Nicolae Ciucă a contat. Președintele PNL a constatat că, deși i-a cerut public candidatului PNL la Primăria Slatina să-și schimbe strategia de campanie pentru că afectează imaginea partidului prin ieșirile isterice, Demențo, după doar câteva zile, i-a tras o înjurătură și a revenit la… apucăturile lui.  Deci, candidatul liberal care pare a fi părăsit pe zi ce trece de tot mai mulți liberali cu vechime și imagine ( n.r. revenim cu amănunte interesante) a fost, intențional, scăpat ,,pe jos" și de Nicolae Ciucă. Acesta a dat Ok-ul pentru hotărâre și l-a pus pe miniștri liberali să-și dea avizul pe proiectul de hotărâre privind construirea stadionului din Slatina.

Aprobarea HG privind construirea stadionului din Slatina, înțelegere între Ciucă și Ciolacu

Un vechi proverb românesc spune că ,,gura bate curul". În cazul candidatului PNL la Primăria Slatina acesta se adeverește. La solicitarea amicului și vecinului Gigel Știrbu, Nicolae Ciucă le-a cerut miniștrilor liberali ai Dezvoltării și finanțelor să întârzie avizarea proiectului de Hotărâre de Guvern ce prevede construirea stadionului din Slatina. Evident că, Ciucă a mers mai departe și i-a cerut prietenului Marcel Ciolacu să amâne hotărârea pentru a nu… influența rezultatul votului. Președintele PSD și premier a fost de acord dar a pus condiția ca Ciucă să vină la Slatina și să-și tempereze ,,nebunul" care, în loc să le spună oamenilor ce vrea să facă are doar scopul de să-și jigni contracandidatul de la PSD, prin atacuri mizerabile la persoană și familie. Ciucă a acceptat nu doar să vină la Slatina și să discute cu Demențo, dar și să-i transmită public mesajul, evident, într-un mod elegant.

Ciolacu a recunoscut voalat înțelegerea privind stadionul. A justificat amânarea aprobării HG-ului prin… ordinea priorităților

Amânarea hotărârii pricind construirea stadionului a adus mare supărare în rândul social-democraților din Olt. Președintele PSD Olt, Marius Oprescu, a ieșit și a devoalat oarecum înțelegerea susținând că miniștrii de la Dezvoltare și Finanțe ar fi blocat, la solicitarea lui Demențo, avizare a proiectului de HG. Ieșirea publică a lui Oprescu l-a determinat și pe premier să ia drumul Oltului. Nu s-a așteptat ca ziariștii locali să-i sară în cap și să-i facă o serie de reproșuri, întrebându-l chiar dacă afirmațiile președintelui CJ Olt sunt adevărate sau Oprescu minte.

Cu diplomație, președintele PSD a răspuns întrebărilor și a recunoscut, voalat, că Oprescu a avut dreptate și a susținut că-i înțelege ieșirea publică. El a promis că va aproba proiectul de HG în cel mai mare scurt timp. A mai promis că va fi o surpriză data emiterii acestei hotărâri. S-a ținut de promisiune, Ciolacu!

Ciucă, mesaje transmise public pentru candidatul al Primăria Slatina

Cei care nu cred că așa au stat lucrurile nu au decât să urmărească cu atenție transmisia live a mesajului lui Ciucă de la Slatina, de pe Esplanadă aflată pe pagina de socializare a PNL Olt și nu numai. În traducere liberă, președintele PNL, Nicolae Ciucă, l-a sfătuit pe Demențo, în ceea ce singur a numit ,,spovedania de seară", să nu mai piardă timpul cu ce nu a făcut ( n.r. în opinia lui) primarul PSD că oamenii știu, să nu mai tot vorbească de modul cum (n.r. în opinia lui) au fost făcute anumite investiții pentru că oamenii văd și singuri, ci să-și consume timpul în campanie într-un mod util. Să iasă să le spună slătinenilor ce vrea să facă și cum dorește să-și ducă la îndeplinire proiectele propuse, l-a sfătuit Ciucă pe candidatul PNL la Primăria Slatina. El l-a mai cerut și să nu vină în fața oamenilor cu o listă interminabilă de promisiuni că nu va fi crezut, ci să-și stabilească câteva obiective credibile.

Președintele PNL tratat cu… sictir de candidatul partidului la Primăria Slatina

Doar câteva zile a respectat Demențo sfaturile președintelui PNL. La scurt timp după ce s-a chinuit  Gigel Știrbu să-i stabilească o întâlnire cu ministrul Dezvoltării ca să-i smulgă promisiunea că se va construi stadionul în ritm alert dacă, vezi Doamne, el va ajunge primar ( n.r. urmăriți clipul… ministrul spune că-i doar o chestiune de zile aprobarea HG-ului pentru că, în rest, Primăria Slatina a făcut tot ce trebuia) Ciucă a dat dispoziție miniștrilor de la Dezvoltare să avizeze proiectul de HG privind noul stadion slătinean supărat de modul cum candidatul de la Slatina a înțeles să facă politică.

Cu siguranță că dacă ar fi știut de la început cum batjocorește acest individ valorile liberale, la cum îl cunosc eu pe Nicolae Ciucă, nu l-ar mai fi numit…. Dar, asta este, de luni, ca și în urmă cu patru ani, Demențo se va întoarce în București și va cerși la partid un loc călduț, la stat, evident, pentru serviciile aduse… partidului. Pariem că nu va mai primi nimic.

Se înghesuiră toți nebunii să se laude cu noul stadion care susțineau sus și tare că nu va primi aprobare…

Este incredibil! Nici nu se uscă bine cerneala pe HG privind construirea noului stadion și Demențo începu să se laude cu noul stadion care, chipurile, ar fi primit undă verde de la ministrul Dezvoltării datorită promisiunii pe care i-ar fi făcut-o lui. La fel de grăbit a fost și Gigel Sorinel Știrbu să se laude cum ,,demersurile lui" au condus la această aprobare. Măi, nebunilor, nu mai aveți niciun gram de bun simț? Voi chiar ne luați de proști pe toți cei care trăim în Slatina? Nu erați voi cei care susțineați că doar dacă Slatina va avea conducere liberală se va construi stadionul?  Nu voi i-ați cerut lui Cică să facă tot posibilul ca HG să nu iasă până la alegeri că pierdeți voturi? Dacă stați prost cu memoria vă recomand să vă uitați la declarațiile făcute de voi în filmările postate.

Am mai scris-o și o mai scriu: slătinenii nu sunt proști și nici nu au memoria scurtă așa cum vă doriți! Cu siguranță că sunt și oameni supărați pe conducerea administrației locale din diverse motive, dar nu sunt majoritari. În lipsa unei alte alternative vor vota candidații PNL, inclusiv vor pune ștampila pe Demențo. Este dreptul lor, regret că ei nu vor avea șansa să vadă cât adevăr avem în cele scrise că individul are probleme medicale și nu este capabil de nimic cum nu a reușit să facă, pe plan personal, nimic. Cu siguranță sunt și oameni care, în ciuda calității dezastruoase a unora dintre candidații aruncați la Olt în bătălia politică vor susține PNL( n.r. unii  îmi sunt chiar prieteni  și așa vor rămâne) pur si simplu din respect pentru ce a însemnat în istoria țării acest partid, pentru unul sau altul din liderii partidului ( n.r. PNL mai are valori dar din păcate pentru noi, alegători din Olt sau Slatina, voi, liderii acestor organizații nu vă numărați printre ei).

Slatina va avea un stadion modern, demolarea celui vechi va începe cât de curând

Astăzi, Guvernul a aprobat proiectul HG-ului care prevede construirea uni stadion nou la Slatina ( n.r. pentru că așa a promis Ciolacu nu pentru ca așa ți-a promis ție după ministrul Dezvoltării, Demențo). Investiția se ridică la 400 de milioane de lei, dintre care nouă milioane de lei reprezintă cofinanţarea Primăriei Slatina și va fi asigurată din bugetul local. Investiţie se va derula prin Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii. Viitorul stadion va semăna mult cu cel din Craiova, dar va avea o capacitate mai mică. El va fi construit pe locul actualei Baze sportive ,,1 Mai". Demolarea acestei baze sportive va începe în scurt timp, așa după cum anunțase cu ceva timp în urmă primarul Emil Stelian Moț, fondurile necesare acestei activități ce revine municipalității sunt deja alocați.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list