Amenzi și în luna mai pentru patronii din Olt care încalcă drepturile salariaților

ITM Olt a desfășurat și luna trecută activități de control privind respectarea drepturilor angajaților, descoperind și de această dată mai multe nereguli. Cele mai grave s-au soldat cu amenzi.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat în luna mai 187 de controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă. Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

,,În urma verificărilor efectuate au fost identificate peste 178 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, cele mai frecvente fiind: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a   contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție; neefectuarea controlului medical periodic, iar pentru cele mai grave s-au aplicat 81 sancțiuni, din care 72 avertismente și 9 amenzi în valoare totală de 122.000 leiˮ, arată ITM Olt.

Totodată, au fost identificate 5 persoane care desfășurau muncă nedeclarată: 2 persoane la doi angajatori din localitatea Stoicăneşti, obiect activitate – baruri/comerţ ; 1 persoană la un angajator din municipiul Craiova, punct lucru în municipiul Caracal, obiect activitate – activităţi de pompe funebre ; 2 persoane la un angajator din localitatea Dăneasa, obiect activitate – construcţii. Cei patru patroni cu muncitori la negru au primit amenzi în valoare de 100.000 lei.

În cursul lunii trecute au fost înregistrate14 accidente de muncă soldate cu 14 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list