Războiul sondajelor, adevărul din spatele lui. Emil Moț conduce detașat, Demențo a luat-o razna

Sondajele de opinie în campaniile electorale sunt făcute pentru ca, la un moment dat, candidații să știe cum stau și, în funcție de situație, să-și adapteze strategia de campanie. În ultimele două runde de alegeri, la Olt, niciun partid nu a dat publicității rezultatele acestor sondaje, ele fiind folosite exclusiv în scopul declarat. În trecut sau în alte zone din țară, rezultatele acestor studii erau făcute publice, fără a se preciza Casa de sondare, numărul de persoane intervievate și multe alte aspecte, pentru manipularea electoratului. De la începutul anului, atât PNL cât și PSD au comandat mai multe sondaje. Situația a variat puțin de la unul la altul. Nici unii, nici alții nu aveau de gând să facă publice rezultatele…

Președintele PNL Olt a ales să-și manipuleze candidatul, dar și electoratul din Slatina

Realitatea Oltului i-a cerut public lui Gigel Știrbu, săptămâna trecută, să-i transmită lui Demențo rezultatul real al ultimului sondaj făcut în Slatina. Speram că procentul real și sfaturile date public de președintele Ciucă în discursul său de la Slatina să-l ajute să-și ajusteze, pe final, campania electorală astfel încât să nu obțină un rezultat mai mic decât a făcut-o în urmă cu patru ani fostul candidat și să nu devină penibil. Înclin să cred că nu a făcut-o pentru că, prin intermediul unui amic, pe un site, a făcut publice niște rezultate care nu au nimic de a face cu cele constatate de firma care a făcut sondajul (n.r. știm numele firmei și rezultatul care bate cu cel al PSD. Vorbim de sondajul realizat cu ajutorul studenților de la Pitești. Cel realizat face-to-face în care tinerii au bântuit câteva zile prin Slatina). Motivul lui Gigel? Demențo nu trebuie demoralizat ci ținut în priză să mai aduce ce voturi se mai poate. La visteria electorală a PNL Olt contează fiecare vot.

PSD Olt a ales să facă publice rezultatele ultimului sondaj

Social-democrații din Slatina au ales să iasă cu ultimul sondaj (n.r. făcut la câteva zile după liberali), cu elementele de identificare a firmei, metoda de sondare, numărul cetățenilor sondați, etc.

Sondajul a fost realizat la finele lunii aprilie, perioada 25-27 aprilie de Psiho Global Consult, pe un eșantion de 1.000 de chestionare completate face-to- face. Au fost chestionați cetățenii cu drept de vot (n.r. peste 18 ani), iar marja de eroare este de 3%.  Se cunoaște și modul de ajustare a sondajului și există și o interpretare a rezultatelor atât pentru candidatul la Primăria Slatina, cât și a candidatului la CJ Olt. ( n.r. în facultate am făcut cinci ani statistică, iar în 2008 am realizat  zeci de sondaje atât pentru candidații PSD, cât și PNL, dar și o evaluare a candidaților pe colegii la alegerile parlamentare și, sunt numeroși martori, rezultatele au fost cu mult în marja de eroare, așa că știu foarte bine ce spun)

Emil Moț și Marius Oprescu, mai mult de jumătate dintre voturile exprimate

Potrivit sondajului realizat de Psiho Global Consult, Emil Moț conducea detașat în preferințele electoratului din Slatinei cu 57%. El este urmat de Demențo, candidatul PNL, cu 29% din voturile celor intervievați, surprinzător pe poziția trei se situează, la o distanță  aproape la fel de mare ca și între primele două locuri,  de Gabriel Buliteanu ( n.r. nu pentru că ar fi el o mare valoare ci tras de partid), iar pe locul patru se situează Elena Iotu  -Dreapta Unită cu 6% ( n.r. doamna Iotu, spre deosebire de Buliteanu, este trasă în jos de Alianță care riscă să nu intre în CL Slatina pentru că are nevoie de minim 7% din voturi). Restul candidaților înscriși în curs pentru fotoliul de primar al Slatinei înregistrează sub 2%, ei nefiind luați în calcul la stabilirea procentelor, prin ajustarea rezultatului.

În ceea ce priveşte preferinţele slătinenilor privind Consiliul Local, PSD ar obţine majoritatea mandatelor cu 55%, urmat de PNL cu 29%. În legislativul local ar mai intra doar AUR – 8%, în timp ce USR-Dreapta Unită are 5%, SOS România – 2% rămân în afară.

PSD domină preferinţele alegătorilor şi în ceea ce priveşte alegerile pentru şefia Consiliului Judeţean Olt. Așa cum era de așteptat Marius Oprescu (PSD) adună peste 56% din voturi, Emanuel Opriu (PNL)  – 28%, iar actorul Mugur Mihăescu, candidatul AUR – 10%, în timp ce Emanuel Doagă (ADU)- 6%. Referitor la CJ Olt, sondajul arată că, social-democraţii câştigă majoritatea în CJ Olt obținând cca. 54% din voturi, PNL adună 28% din preferințele electoratului, AUR -8%, ADU – 6%, iar SOS România – 3%.

Datele ultimului sondaj al PNL Olt nu diferă de cel al PSD. Știrbu ține rezultatele ascunse chiar și de apropiați

Cu doar câteva zile înainte de sondajul PSD, sondarea electoratului din Slatina (informațiile deținute sunt doar pentru Slatina) a fost făcută de o firmă specializată cu ajutorul unor studenți din Pitești. Metoda aleasă este cea mai exactă, aceea care presupune intervievarea cetățenilor cu drept de vot face-to-face. Rezultatele sondajului sunt relativ identice, diferențele fiind sub 1% și se datorează metodei de ajustare care a fost aleasă (introducerea nehotărâților în procentele candidaților sondați, proporțional cu voturile acordate fiecăruia).

Nu deținem date despre vreun sondaj la nivel de județ comandat de PNL, știm că au făcut măsurători în mai multe localități din mediul rural…. deci se știe, la general cum se stă.

Disperare extremă a lui Demențo, isterie generală printre oamenii lui

Candidatul PNL la Primăria Slatina a avut, după vizita lui Ciucă și mesajele transmise, câteva zile de i altfel de campanie. El a ,,luat-o razna" după ce noi i-am cerut public, în scris, lui Știrbu să facă publice rezultatele reale ale ultimului sondaj, așa cum scrie la carte. Surprins de informațiile noastre, Demențo i-a cerut și el să i le comunice… A primit, susțin sursele noastre, ceea ce a strecutat pe surse pe un site obscur… ca el conduce în sondaje, că …. tot felul de trăznăi. Dacă vreți să vă creadă cineva transmiteți rezultatele așa cum scrie la carte…

Că lucrurile nu stau cum le susțin mai marii PNL Olt o demonstrează cele întâmplate sâmbătă, de 1 iunie, când Demențo și apropiații lui au făcut tot ce au putut pentru a provoca un mare scandal în Parcul Tineretului. O altă dovadă o reprezintă ultima prezență a lui și a celor din jur în cartierul de jos când pe fața lui Demențo se citea, și de către necunoscători, disperarea. Cine nu crede nu are  decât să privească postarea acestora… care nu minte. Imaginile acelea spun totul despre situația reală….

Dacă mai era nevoie de vreo dovadă, o avem. Este vorba de încercarea lui de a organiza un marș pe străzile Slatinei pentru ,,a i se face dreptate tânărului înecat  sâmbătă, la Verguleasa, după ce s-a răsturnat în apele Oltului".

Demențo, zarurile au fost aruncate, slătinenii nu sunt nici proști nici frustrați!

Candidatul PNL la Primăria Slatina a fost adus în Olt de Gigel Știrbu pentru a-l distruge politic pe fostul președinte la organizației județene Liviu Voiculescu și folosit pentru a aduce voturi pentru partid din cel mai mare bazin electoral din județ. Și-a început campania în prima zi în acre a fost numit în funcția de prefect. Demențo nu a făcut nimic din ce trebuia, doar l-a atacat furibund pe primarul în funcție. Din când în când ne mai spunea cum străbunii lui au construit orașul vechi și ce experiență a căpătate el în urma funcțiilor deținute, din relațiile cu… prietenii lui. Fără nicio rușine, acest candidat s-a declarat prieten cu principesa Margareta doar pentru că a fost angajat al fundației condusă de aceasta pentru o scurtă perioadă de timp( ce ar fi să spună și motivul pentru care a părăsit fundația condusă de Alteța sa Regală), cu fostul președinte american Jimmy Carter…

Dacă este să o luăm așa, subsemnata ar trebui să se laude că este prietenă cu toți foștii președinți, cu cei mai mari actori din țară și… chiar cu Majestatea Sa Regele Mihai ( Dumnezeu să-l odihnească în pace!) pentru că… am stat de vorbă câteva zeci de minute cât a durat singurul interviu acordat unui jurnalist din Olt. Să fim serioși, a fi prieten cu cineva înseamnă cu totul și cu totul altceva decât să-i fii angajat, să te afli, la un moment dat, sub același acoperiș cu el sau să-i ceri să facă o fotografie cu tine…

Prin toate aceste idei ,,năstrușnice" de campanie ( nici din cotizații n-ai fost în stare să-ți ei un specialist care să te consilieze?), Demențo a crezut că noi, slătinenii, suntem cu toții fie niște proști, fie niște frustrați.

Mai sunt câteva zile și se va convinge că lucrurile nu stau așa… și va începe răzmerița în PNL Olt….



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list