Clasare istorică pentru România la tenis de masă feminin. Slătineanca Diaconu, printre cele mai bune sportive din lume

Echipa națională feminină de tenis de masă a României ocupă locul 4 mondial, conform clasamentului publicat de Federația Internațională de profil la data de 4 iunie, cea mai bună clasare din ultimele două decenii. Slătineanca Adina Diaconu face parte din Team România, calificată la Jocurile Olimpice de la Paris.

Federația Română de Tenis de Masă anunță o performanță istorică pentru lotul feminin de tenis de masă: locul 4 mondial.

,,Performanța este cu atât mai mare cu cât țara noastră este prima din Europa și la un pas de podiumul mondial ocupat în totalitate de reprezentatele Asiei, poziționându-se înaintea Germaniei, Hong Kongului, Taipeiului sau Franței.  România, vicecampioană europeană, campioană a Jocurilor Europene și sfertfinalistă mondială la ultima ediție, demonstrează o valoare care se consolidează permanent și premise pentru un rezultat remarcabil la Jocurile Olimpice de la Paris, unde este calificată deja, în urma accederii în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de la Busan. La tenis de masă, România a mai calificat, de asemenea, două sportive, care vor fi nominalizate în proba de simplu, precum și perechea formată din Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt).ˮ, anunță FRTM.

Top 10 mondial, echipe (feminin), 4 iunie 2024:

⚬1 China

⚬2 Japonia

⚬3 Coreea de Sud

⚬𝟒 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚

⚬5 Germania

⚬6 Hong Kong

⚬7 Taipei

⚬8 Franța

⚬9 Egipt

⚬10 Brazilia

La cea de-a 33-a ediție a Jocurilor Olimpice de Vară ce va avea loc la Paris între 26 iulie și 11 august, Team Romania are, în prezent, reprezentanți în probele de înot, atletism, canotaj, kaiac-canoe, box, polo, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, tenis de masă, yachting, lupte, scrimă. La tenis de masă (3 locuri cotă – echipa feminină), s-au calificat echipa feminină de senioare și echipa Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt). Din echipa feminină face parte și slătineanca Adina Diaconu, în urma rezultatelor înregistrate la Campionatul Mondial pe echipe din Coreea de Sud, Busan, în februarie. Pentru calificarea la JO, Diaconu a contribuit cu trei victorii la poziționarea pe primul loc în grupă, dar și cu victorie în meciul care a dus echipa printre primele din lume.

Sportivele calificate- Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Elena Zaharia sunt antrenorul Viorel Filimon.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list