Peste 1.700 de situații de urgență gestionate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

 Pompierii militari au avut peste 1700 de intervenții la nivel național, în ultimele 24 de ore.

Activitățile salvatorilor au inclus 64 de misiuni de stingere a incendiilor și 1.426 de cazuri SMURD, dintre care 1.419 pentru acordarea asistenței medicale de urgență și 7 pentru descarcerare. De asemenea, colegii noștri au desfășurat 45 de misiuni de deblocare sau salvare și alte 291 de intervenții în sprijinul comunităților.

Tot în cursul zilei de ieri, în contextul manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, pompierii militari au intervenit în 18 localități din 9 județe (AB, AG, BV, CS, GJ, HR, MH, MS, VL) și în municipiul București pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea.

Din cauza precipitațiilor abundente, pompierii au acționat punctual în sprijinul populației pentru evacuarea apei din 7 beciuri și 2 curți. Totodată, din cauza vântului puternic, salvatorii au intervenit pentru îndepărtarea elementelor de construcție desprinse de la acoperișurile a 49 de imobile, precum și pentru degajarea a 37 de copaci și 5 stâlpi prăbușiți. În urma acestor evenimente, 10 autoturisme au fost avariate.

O situație deosebită s-a înregistrat în Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, acolo unde vântul puternic a desprins un panou publicitar și a accidentat un bărbat în vârstă de 69 de ani. Din fericire, persoana nu a suferit leziuni grave care să-i pună viața în pericol.

Traficul feroviar a fost temporar blocat pe magistrala 300, între stațiile Beia/BV și Mureni/MS, din cauza apei și aluviunilor acumulate pe calea ferată.

De asemenea, au fost înregistrate avarii în alimentarea cu energie electrică în 47 de localități din județele Harghita și Vaslui. de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list