Monica Iacob-Ridzi, reabilitată de Înalta Curte. Închisoarea, ștearsă din cazier

Fostul ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a fost reabilitată de Înalta Curte de Casație și Justiție. Ea a stat în închisoare 2 ani și 8 luni.

ÎCCJ a admis cererea de reabilitare judecătorească a fostului ministru Monica Iacob-Ridzi,după ce aceasta și-a ispășit pedeapsa și a cerut ca întreaga condamnare să-i fie ștearsă din cazierul judiciar.

Admite cererea de reabilitare judecătorească formulată de persoana condamnată Iacob Ridzi Monica Maria. Dispune reabilitarea judecătorească a persoanei condamnate Iacob Ridzi Monica Maria cu privire la condamnarea de 5 (cinci) ani închisoare dispusă prin sentinţa penală nr.73 din 27 ianuarie 2014 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în dosarul nr.3721/1/2011, definitivă prin decizia penală nr. 24 din 16 februarie 2015 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2616/1/2014. (…) Încetează decăderile, interdicţiile, precum şi incapacităţile care rezultă din condamnare", scrie în decizia pronunțată ieri.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu în anul 2015 în dosarul „2 Mai" privind un eveniment organizat de Ministerul Turismului în anul 2009, de Ziua Națională a Tineretului. Procurorii au acuzat-o că a adus un prejudiciu ministerului prin plata către unele companii preferențiale a unor servicii fictive.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list