Spitalul Caracal intră în era digitalizării activității. Contractul de finanțare,  semnat

Spitalul Municipal Caracal intra în era tehnologiei, grație proiectelului ce va fi implementat de către administrația locală cu fonduri PNRR. Acesta vizează digitalizarea interacțiunii pacient-medic, unități de diagnosticare și de tratament, precum și perfecționarea mecanismelor de gestionare, comunicare și ghidare al pacienților. Angajații vor fi instruiți să folosească sistemele digitale.

Spitalul Municipal Caracal a semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului „Modernizarea sistemelor informatice și infrastructurii digitale în Spitalul Municipal Caracal" – Cod apel: MS-733.

,,Proiectul este finanțat prin PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ, Pilonul I: Transformare Digitală, Componenta: 7 – Transformare digitală, INVESTIȚIA: I3. Realizarea sistemului de eHealth și telemedicină, Investiția specifică: I3.3 – Investiții în sisteme informatice și în infrastructura digitală a unităților sanitare publice. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 2.935.766,30 lei. Obiectivul investiției, „Modernizarea sistemelor informatice și infrastructurii digitale în Spitalul Municipal Caracal" – Cod apel: MS-733, contribuie la Creșterea calității serviciilor de sănătate, a siguranței pacientului și a eficienței activității unităților sanitare, prin modernizarea sistemelor informatice și a infrastructurii digitale (software, aplicații și hardware).  Activitățile propuse pentru implementarea acestui proiect conduc la modernizarea software-ului non-clinic și îmbunătățirea interoperabilității sistemului informațional al spitalului. Totodată, proiectul propune achiziționarea și instalarea echipamente IT, echipamente pentru comunicații, și echipamente conexe, inclusiv licențe, precum și instruirea personalului tehnic pentru toate componentele instalate la nivelul unității sanitare., explică Primăria Caracal.

Durata proiectului este de 6 luni, implementarea acestuia realizându-se în până la 30.09.2025.

Aplicațiile software dedicate gestiunii medicale din spitale sunt instrumente ce oferă posibilitatea urmăririi evoluţiei stării de sănătate a pacientului, a afecţiunilor, analizelor, programărilor şi a perioadelor de rechemare a pacienților la consulturi medicale, precum și aspecte administrative (gestionarea stocurilor de medicamente). Scopul unei astfel de aplicații este de a îmbunătăți relația pacient-medic și de a gestiona eficient activitatea medicală.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list