Salvatori olteni, detașați pe litoral pentru gestionarea situațiilor de urgență și asigurarea asistenței medicale turiștilor

Pentru gestionarea situațiilor de urgență și asigurarea asistenței medicale într-un timp cât mai scurt a turiștilor de pe litoralul românesc, și în acest sezon estival salvatori ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab" al județului Olt asigură intervenția la mare.

Peste 450 de pompieri, împărțiți în două serii, sunt pregătiți să intervină în orice situație în care există un pericol pentru cetățeni, pe litoralul românesc. Printre ei, și salvatori di  Olt. Potrivit sergentului major Alina Oprea, purtător de cuvânt al ISU Olt, pe litoral este detașat un echipaj SMURD cu autospecială, respectiv câte șase salvatori de la Detașamentul de Pompieri Slatina, dar și de la celelalte subunități ISU din județ, care se vor schimba din două în două săptămâni, până la începutul lunii septembrie 2024.

Din dispoziția conducerii MAI, de la finele săptămânii trceute, în stațiunile de la malul Mării Negre vor fi detașate efective din toată țara care vor acționa alături de colegii din județul Constanța, până la începutul lunii septembrie, pentru eficientizarea misiunilor și creșterea gradului de siguranță, gestionarea situațiilor de urgență și asigurarea asistenței medicale într-un timp cât mai scurt. Au fost alocați aproximativ 1000 de polițiști, polițiști de frontieră, pompieri salvatori, jandarmi, precum și colegi de la alte structuri, inclusiv DGA și DGPI, suplimentar față de dispozitivele curente, pe litoralul românesc pentru un sezon estival în siguranță, astfel încât activitatea să răspundă comenzii sociale specifice unui aflux mare de cetățeni pe litoral pe perioada verii.

Au fost operaționalizate 24 de puncte de lucru temporare în zonele din județul Constanța în care se preconizează a fi un număr mare de turiști amplasate astfel:

  • 10 puncte de stingere a incendiilor, în localitățile Urluia/Adamclisi, Crucea, Băneasa, Ciocârlia, Ovidiu, Valu lui Traian, Stațiunea Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Vama Veche,  încadrate fiecare cu o autospecială de stingere;
  • 8 puncte de prim-ajutor, în locațiile Mamaia Nord/Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costineşti, Saturn-Venus, Vama Veche și PTF Vama Veche, acestea sunt dotate cu containere, ambulanțe și șenilate;
  • 6 puncte de salvare acvatică, în Portul Turistic Tomis, Lacul Siutghiol (Ovidiu și Baza UMC), Portul Belona (Eforie Nord), Lacul Techirghiol și Portul turistic Mangalia, încadrate fiecare cu o ambarcațiune.

De asemenea, pentru o intervenție rapidă în situații de urgență ce pot apărea pe Autostrada A2, în weekend-urile din perioada sezonului estival, echipaje de pompieri vor fi dislocate în puncte de lucru amplasate la  km 19, km 35 (punct de lucru permanent), Secția Lehliu Gară – km 105 (punct de lucru permanent) și km 142 (Stația de pompieri Fetești, lângă autostrada A2).

În locațiile de pe A2 vor fi pregătite să intervină echipaje de stingere cu modul de descarcerare și ambulanțe SMURD.de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list