Orașul Scornicești va folosi propria energie verde. Parcul fotovoltaic și eficiența energetică a primăriei vor reduce costurile urbei

Orașul Scornicești își va produce propria energie, folosind în viitor energia verde pentru iluminatul public al urbei și clădirilor administrative. Noi proiecte ce vor duce la reducerea consumului de energie și, implicit, la economii la bugetul local ce vor face posibilă demararea de noi investiții vor fi implementate cu fonduri europene. Valoarea acestora este de peste 2,8 milioane euro.

Două noi investiții vor fi implementate în orașul Scornicești, ce vizează reducerea consumului de energie electrică atât la nivelul sediului administrativ, cât și cu iluminatul urbei și clădirilor publice. Economia importantă la bugetul local va fi posibilă cu ajutorul fondurilor europene accesate d eprimărie, investițiile fiind derulate prin AFM și Fondul pentru Modernizare.

Prin proiectul " CONSTRUIRE PARC FOTOVOLTAIC ÎN ORAȘ SCORNICEȘTI", derulat de Ministrul Energiei din Fondul pentru Modernizare, se va compensa consumul de energie electrica a iluminatului stradal și nu numai, din orașul Scornicești și al satelor limitrofe. Al doilea proiect vizează „CREȘTEREA EFICIENȚEI ENERGETICE ȘI GESTIONAREA INTELIGENTA A ENERGIEI LA SEDIUL PRIMĂRIEI ORAȘULUI SCORNICEȘTI, JUDEȚUL OLT" și este derulat prin Administrația Fondului de Mediu.

,,Valoarea totală a celor două proiecte este de peste 2,8 milioane euro, obținută exclusiv din fonduri externe nerambursabile. Astfel, banii economisiți din consumul de energie electrică a iluminatului public și clădirilor administrative din Scornicești, vor fi investiți în alte proiecte benefice locuitorilor orașului nostru. Împreună, cu pași mici, dar siguri, facem din Scornicești un oraș european,, a declarat primarul Daniel Tudor.de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list