Monitorizare GPS e-Transport pentru transporturile rutiere pe teritoriul național ale bunurilor cu risc fiscal ridicat și transporturile rutiere internaționale de bunuri

Ministerul Finanțelor și ANAF anunță finalizarea aplicației e-Transport, prin intermediul căreia sunt monitorizate transporturile rutiere pe teritoriul național ale bunurilor cu risc fiscal ridicat și transporturile rutiere internaționale de bunuri.

Aplicația a fost deja încărcată pe platformele Apple Store și Google Play și este în proces de avizare, urmând ca până la cel târziu 15 iulie 2024 să fie operațională și să poată fi descărcată de utilizatori.
În perioada 15 iulie 2024 – 31 august 2024 aplicația este în perioada
de testare a parametrilor tehnici și se va aplica începând cu data de 1 septembrie 2024.
,,Reamintim că pentru monitorizarea transporturilor de bunuri, Sistemul RO e-Transport preia date din sistemele de poziționare GPS, în situația în care autovehiculele de transport marfă sunt dotate cu astfel de sisteme. Pentru aceste situații, pe site-ul MF, pe pagina RO e-Transport au fost încărcate specificațiile tehnice necesare. În caz contrar, autovehiculele trebuie să fie dotate cu un dispozitiv de tip telefon mobil care utilizează tehnologii de poziționare și transmisie de date prin satelit, pe care este instalată aplicația, dezvoltată de CNIF. Operatorul de transport rutier are obligația să asigure transferul datelor de
poziționare a vehiculului de transport care fac obiectul declarației din sistem, pe
toată durata traseului de transport al bunurilor care fac obiectul monitorizării prin RO e-Transport.,, anunță ministerul.
În cadrul ședinței de Guvern din 28 iunie 2024 s-a decis prin OUG 87/2024 amânarea aplicării sancțiunilor prevăzute de legislația e-Transport până la 1 ianuarie 2025, doar pentru operatorii economici autorizați potrivit prevederilor art. 38 din Regulamentul (U.E.) nr. 952/2013. Măsura este necesară pentru evitarea unui blocaj la nivelul operatorilor economicin autorizați care desfășoară activități cu pondere semnificativă în economia națională și care efectuează în mod curent transporturi internaționale de bunuri.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list