BAC: Proba scrisă la matematică și istorie, susținută în Olt fără eliminări și cu 41 de absenți

Absolvenții de liceu au intrat de ieri în febra examenelor scrise din cadrul Bacalaureatului, prima sesiune (iunie – iulie). Dacă prima probă, cea de limba și literature română, s-a derulat în județul Olt fără incidente nici cea de astăzi- la matematică și istorie nu a pus probleme. Au absentat peste 40 de candidați.

Probele scrise ale examenului național de Bacalaureat 2024 se desfășoară în perioada 1 – 5 iulie în 477 de centre la nivel național. În județul Olt, sunt zece centre de examen, cu două subcomisii și un centru de evaluare a lucrărilor cu o subcomisie. Toate sălile de examen sunt supravegheate audio-video. S-au înscris 2.363 de absolvenți ai claselor a XII-a și a XIII-a, atât din promoția curentă, cât și din sesiunile anterioare.

La proba de Limba și Literatura română, derulată ieri, din cei 2.188 de înscriși, 44 au absentat din motive personale și nu a existat niciun elev eliminat. Pentru proba de astăzi, 2 iulie, cea obligatorie a profilului, s-au înscris în județ 2.237 candidați: 1.266 la matematică și 971 la istorie. Au absentat 41 de candidați și nu s-au înregistrat eliminări din examen.

Următoarea probă scrisă a Bacalaureatului se va susține joi, 4 iulie. 2.228 de absolvenți de liceu din Olt sunt așteptați să susțină proba la alegere a profilului şi specializării, unde au putut opta, în funcţie de filieră, profil şi specializare pentru una din cele zece discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare şi comunicare, Sociologie şi Psihologie.
Pentru redactarea unei lucrări scrise/rezolvarea subiectelor sunt prevăzute trei (3) ore, calculate din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. Candidații surprinși copiind vor fi eliminați din examen și nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Afișarea primelor rezultate (în centrele de examen și online) este programată în data de 8 iulie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen și online).

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să obțină notei 5 (cel puțin) la fiecare probe și cel puțin media 6 la probele scrise.

Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați, între orele 8:00 – 16:00, linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități privind organizarea/desfășurarea examenului.de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list