De unde vine traditia lumanarii de botez

Botezul este o celebrare unica, atat in viata noului nascut cat si a voastra, a parintilor si nasilor, iar micutul care tocmai v-a intregit familia merita o primire in lume si in comunitatea crestina care sa reflecte cat de special este el sau ea pentru voi. Insa organizarea unei petreceri freusite de botez implica foarte multa rabdare si atentie la detaliu. Fiecare element are semnificatia sa proprie in traditia crestina si niciunul nu ar trebuit lasat la o parte, pentru ca impreuna ele va ofera atmosfera specifica, atat de speciala a unui botez.

Unul sintre aceste elemente care nu ar trebui sa lipseasca sub niciun chip sunt lumanarile pentru botez . Lumina acestora simbolizeaza lumina lui Iisus Hristos care coboara asupra noului nascut si care il va calauzi pe micut in drumul sau prin viata, dar mai ales in calatoria pe care o va parcurge pe plan spiritual. Din vremuri vechi se spune ca lumanarea de botez are puteri magice si trebuie astfel pastrata cu foarte mare grija. Pentru ca este sfintita, se crede ca are har si puterea de a vindeca si alina, fiind un simbol atat de puternic al legaturi dintre copil si Dumnezeu.

Deasemenea, tot traditia spunde ca ca lumanarea de la botez ar trebui aprinsa doua zi, cand copilul este scaldat de nasa ai se spala mirul cu care a fost uns la biserica. Deasemenea, ea poate fi aprinsa si la petrecerea de mot, sau in fiecare an, de ziua de nastere a copilului. Lumina ei il va ocroti si ghida.
De cele mai multe ori, aceasta lumanare este confectionata manual, cu multa grija si atentie, si este decorata cu flori care sunt un simbol al puritatii si al vietii. Dar semnificatia acestora poate capata diverse inflexiuni, in functie de tipul de planta pe care il alegeti: simplele flori albe de trandafir accentueaza ideea de puritate, pe cand crengutele de brad trimit spre vigoare si forta. Totul depinde de ceea ce alegeti voi, parinti si nasii, sa ii urati noului prunc in viata.

Andini va ofera designuri pentru lumanari personalizate, mestesugite cu grija, rabdare si dragoste pentru traditie si frumusete. Ele vor aduce cu siguranta un strop de rafinament petrecerii voastre de botez, pastrand totodata aceeasi valoare simbolica crestina.

No comments

Random Posts

3/random/post-list