un pic mai mare

B-king este un pic mai mare decat ma asteptam, dar acest lucru era de asteptat avand in vedere faptul ca are motorul si cutia de Hayabusa si cantareste 250 kg. Micile carene pe care se afla semnalizatoarele fata par ca ascund un rezervor de 30-40 litri, dar acesta nu are in realitate decat 16,5 l. Are motorul si cutia de viteze de pe Busa, dar cadrul si bascula sunt special facute pentru acest model. Cu alte cuvinte, B-King nu este doar o Hayabusa fara carene si parbriz, ci un model bine definit.

Motocicleta este facuta pentru persoanele inalte. Eu (am 1.80m inaltime) imi intindeam picioarele de fiecare data cand opream la stop sau in alt loc. Pozitia pilotului este usor aplecata, dar departe de a crea dureri in zona lombara sau in brate. Poti face linistit si touring, pentru ca esti bine protejat impotriva curentilor de aer (desi nu imi dau seama cum este posibil acest lucru, pentru ca nu exista nici parbriz, nici carene).

Yoshimura
Yoshimura
Tobele Yoshimura ofera un sunet special (digerabil si de catre vecini), dar costa destul de mult (vreo 1500 euro). Motorul scoate un zgomot duduit pana la 3.000 rpm, iar dupa aceasta turatie se aseamana cu un motor de avion. Trage de la relanti si daca rotesti brusc acceleratia, fie vei merge de-a latul drumului, fie te vei ridica pe o roata. Depinde daca ai sau nu pneurile incalzite.

Ciclistica este impresionanta. Se manevreaza mai bine decat motociclete mai usoare cu 50 kg (l-am comparat direct cu GSR-ul meu). In viraje iti da impresia ca merge singur, tu esti in sa doar sa te bucuri de plimbare. Se inclina cu o usurinta iesita din comun si pare unul dintre motoarele cu care poti pune genunchiul jos in curbe fara mari probleme. Recunosc ca mi-ar fi placut sa incerc, dar nu facusem multi kilometri cu ea si nu ma acomodasem suficient, iar daca se intampla ceva eram bun de plata.

Bord BKModurile A si B controleaza puterea dezvoltata de motor. De fapt, cred ca doar debitul de benzina, dar este doar o parere. In modul A ai la dispozitie toti calutii (184), iar in modul B motorul se comporta ca unul de 100 CP. Chiar daca acceleratia este usor de controlat si probabil nu vei folosi in mod normal decat pozitia A, sunt sigur ca cea de a doua este utila atunci cand te prinde ploaia.

Franele sunt geniale. Se dozeaza usor, dar atunci cand franezi puternic, ar fi bine sa strangi rezervorul bine intre picioare (daca esti baiat) pentru ca altfel…

Senzatiile pe care le traiesti in timpul accelerarilor puternice pot crea dependenta. Te vei trezi mereu accelerand doar de placere.

No comments

Random Posts

3/random/post-list